Meclis protokol yetkisi için toplandı

Meclis protokol yetkisi için toplandı

Bandırma Belediye Meclisi Olağan üstü toplanarak Başkan Dursun Mirza'ya Büyükşehir ile yapılacak protokollere yetki verdi.


Bandırma Belediyesinde Olağan üstü Meclis paylaşan: f100002322995885<

Bandırma Belediyesi bugün saat 11.oo de olağan üstü toplanarak, Başkan Dursun Mirza’ya çalışmaların aksamaması noktasında Büyükşehir ile yapılacak protokoller için yetki verdi.

Ozan Tüm, Selim Panç, Tolga Tosun ve Orhan Özyurtlu’nun mazeretli oldukları olağan üstü meclis geçmiş toplantı zaptı okunarak başlandı.

Başkan Dursun Mirza, yeni yapılanma programı içinde Mezarlıklar, Su kanalizasyon, Ulaşım ve itfaiye müdürlüklerinin Büyükşehir’e geçmesine rağmen, henüz organizasyonun tam anlamı ile oturmadığını bu geçiş sürecinde yerel belediyelerin bu işleri de yürüttüğünü belirterek,  süreç içinde peyder pey hayata geçecek bu birimlerin işlevsel kılınması ve Büyükşehir ile bu anlamda yapılacak protokoller için meclisin yetki karar olması gerektiğine işaret etti.

Yapılan açık oylamada, oy birliği ile  Başkan Dursun Mirza’ya Büyükşehir ile protokol yetkisi verilirken, AKP grubu adına söz alan Yakup Ataş, bir önceki mecliste kararı alınan yol katkı paylarının kaldırılmasına ilişkin meclis kararının ilgili yasa hükümleri uyarınca yürürlükte ve uygulanmakta olan yasa maddesine göre kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Başkan Mirza, bu konuda hesap işlerine danışarak uygulamanın hukuki dayanağını sordu. Hesap işleri uygulama sürecinde her hangi bir tahakkuk yapılmadığını, gözden kaçma olup olmadığı noktasında yeniden bir inceleme yapabileceklerini kaydetti.

Önceki mecliste kabul edilen yol katılım paylarının kaldırılmasına ilişkin madde yeniden inceleme araştırma komisyonuna havalesi kararlaştırıldı.

 

 

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı