MECLİS ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

MECLİS ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Susurluk belediye Meclisi AKP'li devamsız üye İbrahim Dürmüş'ün meclisten düşümüne karar aldı.

İYİ Partili  Susurluk Belediyesinin Şubat ayı olağan toplantısında usule uygun bir karar alarak AKP li belediye meclis üyesi İbrahim Dürmüş'ü devamsızlıktan Belediye Meclis üyeliğinden yasal olarak düşürüldü. aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediye meclis üyesi olan İbrahim Dürmüş kurallar ve kanunlar gereği Büyükşehir Belediye Meclis üyelik hakkını da kaybetmiş oldu.  

İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliğinin düşürülmesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğinde dengeler değişecektir. AKP ‘li Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı bu günkü TBMM meclis gündeminde Balıkesir Susurluk’ta yaşanan bu Belediye Meclis olayını gündeme taşıyarak İyi Partiden (İP) diye söz ederek birde sahte evraklar ibaresini kullanarak Susurluk Belediye Meclisinin hakkında konuşma yaparak gerekli işlemlerin başlatılmasını istedi.

Yerel ve ulusal basında yer alan kararın ardından konu ile ilgili olarak Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney bir basın toplantısı yaparak açıklamada bulundu. Başkan Güney yaptığı açıklamada kendisinin çekimser kaldığı oylamada oy çokluğu ile İbrahim Dürmüş'ün üyeliğinin düşürüldüğünü, konunun hukuki boyutunun aydınlatılması adına, iç işleri bakanlığından bilgi istendiğini, bu duruma göre Meclis üyesi Dürmüş'un konusunu Mart ayı olagan meclisine yeniden getirileceğini açıkladı.İBRAHİM PAMUKÇU-SUSURLUK



Anahtar Kelimeler: MECLİS ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı