Meclis "Yapakçı"dedi.

Meclis

Hasan Yapakçı, Erdek Belediye Başkan Vekili oldu

Hakkında verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Erdek Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan mimar Hüseyin Sarı’nın yerine CHP’den mühendis Hasan Yapakçı seçildi. Oylamaya, 15 meclis üyesi katıldı.

 

Belediye Meclis salonunda, meclis birinci başkan vekili Recep Eren’in yönetiminde gerçekleşen oylamada CHP ve İyi Parti’den oluşan “Millet İttifakı”, CHP’li Hasan Yapakçı’yı aday gösterdi. AK Parti ve MHP’den oluşan “Millet İttifakı”nın adayı ise MHP’li Mehmet Ali Yağcı’ydı.

Medyanın alınmadığı oylama, yasa ve yönetmelik gereğince üç tur olarak yapıldı. Her üç oylamada da “Millet İttifakı”nın 9 oyunu firesiz olarak alan Hasan Yapakçı, Belediye Başkan Vekilliğine seçilirken, “Cumhur İttifakı”nın adayı Mehmet Ali Yağcı’ya ise 6 oy çıktı.

Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Erdek Belediye Başkan Vekili Yapakçı, “Beni bu göreve layık bulan meclisimize teşekkür ediyorum. Erdek’in ve Kapıdağ’ın çözüm bekleyen sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapacağız” dedi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Meclis "Yapakçı".
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli