Meclisin Temmuz toplantısı yapıldı

Meclisin Temmuz toplantısı yapıldı

Erdek Belediye meclisinin Temmuz ayı toplantısında, sayısal çoğunluğa sahip CHP gurubu dediği oldu.

Erdek Belediye Meclisi dün Meclis Toplantı Salonunda Temmuz Ayı toplantısını Çarşamba günü yaptı. Çoğunluğun sağlanmasından sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Başkan Hüseyin Aysan, 8 maddenin yer aldığı gündeme geçti.

Gündem 1- Erdek Feribot İskelesine yanaşan GESTAŞ isimli şirkete ait gemilerden palamar ücreti alınamıyordu. GESTAŞ gemilerinden de palamar ücreti alınabilmesi için 22 Kasım 2010 tarih 76 sayılı kararı ile belirlenen belediye Gelirler Tarifesine, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait deniz vasıtaları hariç" ibaresinin kaldırılması isteyen Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a ilk tepki, CHP`Li meclis üyesi Burhan Karışık`tan geldi. Karışık, GESTAŞ`ın özel bir şirket olduğunu ileri sürüp GESTAŞ kamu kurum ve kuruluşuna ait bir şirket değildir itirazında bulundu. Yapılan oylamada, CHP`li 9 üyeden 7`sinin ret, Fatih Payal ve Sedat Ülgay`ın çekimser oy kullanmasıyla, AK Parti gurubunun evet oyları gündemin kabul edilmesine yetmedi.

Gündem 2- Erdek Belediyesi Zabıta Yönetmeliği`ne, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu`nun eklenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem 3- İlçenin temizlik işinin özelleştirilmesi süresinin 6 ay süreliği yerine 3 yıl süreliğine ihale edilebilmesi teklifine CHP`li üyelerden Fatih Payal, Sedat Ülgay çekimser kaldı. CHP`nin diğer 7 üyesi ret oyu verdi. AK Parti gurubunun evet oyları ise gündemi meclisten geçiremedi.

3 gündemin oylanmasından sonra kısa bir konuşma yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, rutin konular dışında mecliste kabul gören maddelerin olmadığını şikayetinde bulunup, aslında meclis toplantısını yapmaya gerek yok ama yasa gereği yapmak zorundayız şeklinde konuştu.

Gündem 4 - Erdek Sahil mahallesinde geçen yıl Çarşamba günleri kurulan pazarın bu senede kurulması önerisine CHP`li üye M. Ali Yağcı çekimser kaldı. Diğer üyelerin evet oylarıyla gündem maddesi kabul edildi.

Gündem 5- Erdek otogarından 7 kişilik araçlarla şehirlerarası giriş-çıkış yapan araçlardan araç başına 5 TL ücret alınması oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem 6- Zeytinli Mahallesi Kastri Mevkii ilave revizyon imar planları kapsamında, enerji nakil hattı ve idare mahkemesi kararıyla iptal edilen ada hakkında, imar komisyonunda hazırlanan rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem 7- Erdek Pazar Meydanı ile Kızarandere Bölgesi arasında şehir içi yeni otobüs hattı kurulması oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem8- Erdek-Bandırma arası toplu yolcu taşımacılı yapan S.S. Erdek Minibüs Midibüs Otobüs Yolcu Nakli Motorlu Taşıtlar Kooperatifi`nin Erdek Belediyesi`ne verdiği 24 Haziran 2011 tarihli dilekçe uyarınca, belediye ile kooperatif arasındaki sözleşmenin sulh yoluyla ortadan kaldırılması için gerekli birimlere yetki verilmesi, Erdek-Tatlı Kavşağı arasında 13 tane durak noktasının belirlenmesi ile durak başına aylık 22 bin 100 lira işgaliye ücreti belirlenmesi yer alıyordu. Bu gündem maddesi görüşmelerine geçildiğinde CHP`li üyelerden Burhan Karışık. M. Ali Yağcı ile Çetin Gül toplantıyı terk edip ayrıldı.

Başkan Aysan`ın teklifi üyelere sunulduğunda, AK gurubu evet oyu verdi. Toplantıda hazır bulunan CHP`li üyelerden Fatih Payal`da önergeyi evet oyuyla destekledi. CHP`li diğer üyelerden Nimet Kalafat, Levent Karabacak, M. Ali Kılıç, Sümer Balkan ve Sedat Ülgay ise çekimser oy verdi. Bu oylamayla gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edilmiş olup toplantı sona erdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli