Meclisler fay hattı gibi

Meclisler fay hattı gibi

Susurluk'tan sonra Bandırma Belediye Meclisinde 4 üyenin düşürülmesi gündeme fay kırılması gibi düştü.

Susurluk Belediye Meclisi’nden sonra Bandırma Belediyesi’nde de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin(AKP) ve bir bağımsız meclis üyesinin devamsızlıkları nedeniyle üyeliklerinin düşürülmesi için düğmeye basıldı. Buna göre, AKP’den Hasan Fahri Atlı, Zeynep Özdemir, Ramazan Yaşar, bağımsızlardan Basri Ersan Kırbaş’ın üyeliklerinin düşürülmesi konusunun belediye meclisinin gündemine gelmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Meclis üyeliğine seçilen tüm arkadaşlarımızın yasa ve yönetmelikler doğrultusunda hareket etmesi gerekir. Biz de bu yasa ve yönetmelikleri uygulamak zorundayız” dedi.

Hem Bandırma Belediye Meclisi, hem de Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olan bu dört meclis üyesinin üyeliklerinin düşmesi durumunda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki “Cumhur İttifakı” ve “Millet İttifakı” arasındaki dengeler de değişecek. Çünkü bu durumda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne “Cumhur ittifakı”ndan, MHP’li Bandırma Belediye Meclis Üyesi Harun Algül, CHP’den ise Fatma Sibel Karabacakoğlu ve Ozan Onur girecek.

I

Bu arada, Bandırma Belediye Meclisi üyeliğinin düşürülmesi gündemde bulunan AKP’li Hasan Fahri Atlı, “Bandırma Manşet”e şu açıklamayı gönderdi:

Kayıtlarımızda yapılan incelemelerde 01.01.2021 - 31.12.2021 tarihleri arasında ailemden ve değer verdiğim kişinin Bandırma-Bursa arası tedavi süreci ve pandemi sürecini yaşamamız sebebi ile kendimi ve ailemi korumak durumundaydım. Bunlarla ilgili Bandırma Belediye Meclisine izin dilekçelerim ve konu ile ilgili durumum sizlerin de bilgisi dahilindedir. Lakin böyle bir yazıyla karşılaşmak beni şaşırtmış ve üzmüştür. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın.
 Bandırma sevdalısı olarak Bandırma Belediye Meclisi’nin hangi gündemin, proje ve yatırımlarına grubum ya da ben karşı çıktı?  Bu yapılan şahsıma değil, her şeyden önce ve önemlisi temsil ettiğim halkın iradesine ve demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Bandırma halkının ve AK Parti grubunun bana verdiği göreve devam edeceğim.
Bilgilerinize arz ederim



Anahtar Kelimeler: Meclisler hattı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı