Mecliste kavga!

Mecliste kavga!

Bandırma Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısında ortalık bir anda gerildi.

Bandırma Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısında ortalık bir anda gerildi. Neredeyse kavgaya yol açacak sert tartışmalar yaşandı.

Meclis toplantısının gündem maddelerinin tamamlanmasından sonra Ak Parti Grubu sözcüsü Mehmet Doğan söz alarak, son dönemlerde Belediye Başkanı Dursun Mirza ile önceki başkan Tolga Tosun hakkında yaşanan borç tartışmalarını gündeme getirdi. Doğan, “Tolga Tosun,  meclise gelsin ve bize, belediyeye bıraktığı borç konusunda bilgi versin” dedi.

Doğan, konuşmasında, “İyi ki Cemal Öztaylan, Bandırma’da belediye başkanlığı yapmış. Halen onun yaptığı belediye binasında bu toplantıları yapıyor, onun yaptığı AVM’ye gidiyoruz.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın, Tolga Tosun döneminden kaldığı öne sürülen borçları belediye binasına asmasını isteyen Doğan, belediyede halen Tolga Tosun ile Dursun Mirza personeli arasında çekişmeler yaşandığını, Tosun döneminin çalışanı kişinin taş ocağına sürüldüğünü belirtince, CHP’li üyeler Sami Türkmen ve belediye başkan yardımcısı Niyazi Yeloğlu, tepki gösterdiler. Bu arada Türkmen’in, Doğan’a “Yazıklar olsun!” diye bağırdığı görüldü. Ortalık biranda karışırken, AKP’li Eşref Kasapoğlu ve Ramazan Yaşar, Türkmen’in üzerine yürüdüler. Belediye Başkanı Dursun Mirza, kavgayı yatıştırmak için sürekli uyarılarda bulunurken, “Bir daha mecliste böyle bir olayın yaşanmasına izin vermeyeceğim” dedi.

Tartışmaların sona ermesinin ardından söz alan Sami Türkmen, “Eşref Kasapoğlu, bana ‘Kaç paralık adamsın?’ diye hakaret etti. Benden özür dilemeli” diye konuştu. Kasapoğlu ise “Kaç paralık adamsın?” demediğini, sadece ‘Yazıklar olsun!” diye hitap ettiğini öne sürdü.

Tartışmaların yatışmasından sonra Dursun Mirza, “Az önceki konuşmamda, Tolga Bey’in bize bıraktığı borçları konusunda ayrıntılı bir açıklama yaptığım halde Mehmet Doğan’ın, bu konuyu yeniden gündeme getirmesini anlayamıyorum. Bir de Tolga Tosun’un, meclise gelip, açıklama yapmasını istedi. Mecliste böyle bu uygulama yok” dedi.     ÖNDER BALIKÇI



demokrat
10.05.2024 11:03:50
İlginç olaylar...Chp'de siyasete atılıp,daha sonra çeşitli partilere geçişler yapanlar geldi aklıma.Balıkesir belediye borçlarını ve akıl almaz harcamalarını görmezden gelip,Bandırma borçları üzerinden meclis üyesinin üzerine yürümek.Yakışmamış!Orası kavga değil,hizmet yeri...Germek ve kutuplaştırmak hastalığı bitti...

Anahtar Kelimeler: Mecliste kavga!
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli