Mecliste “laf cambazlığı” polemiği

Mecliste “laf cambazlığı” polemiği

Av. Merve Polat, “Dünya Kadınlar Günü”nde yaptığı konuşmaya iki kadın meclis üyesinin sözlü tartışmaları damga vurdu.

Bandırma Belediye Meclisi’nin 5 Aralık 2023 “Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı” verildiği gün ve “Dünya Kadınlar Günü”nde yaptığı konuşmaya iki kadın meclis üyesinin sözlü tartışmaları damga vurdu.

Önce kürsüye çıkan CHP Grup Sözcüsü Av. Merve Polat, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı vermesini kutladıktan sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, son dönemde Bandırma ulaşımına soktuğu toplu taşıt araçlarının küçük oluşundan vatandaşların şikâyetlerini, vatandaşların bu durumdan yakındıklarını ve araçlarda güvenli olmadıklarını belirterek, “Bu konuda UKOME kararı da yok. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırmayı cezalandırıyor. Bu uygulama için yasal haklarımızı kullanarak hukuksal mücadeleye gireceğiz” dedi.

Ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü, konuşmasında, “Merve Hanım avukat. Laf cambazlığı yapmayı iyi biliyor. Bu konuda bize de şikâyetler geliyor. Bir uygulamada eksik varsa düzeltilir” diye konuştu.

Bu sözler üzerine Merve Polat, “Ben bir avukatım. Mesleğimde laf cambazlığı yoktur. Mesleğime kimse laf söyleyemez” yanıtını verdi.



Anahtar Kelimeler: Mecliste cambazlığı” polemiği
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı