Mehmet Akif Ersoy´u Anma Programı Yapıldı

Mehmet Akif Ersoy´u Anma Programı Yapıldı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde İstiklal Marşı´nın Kabulü´nün 96. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy´u anma programı yapıldı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde İstiklal Marşı´nın Kabulü´nün 96. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy´u anma programı yapıldı. ModeratörlüğünüBalıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Narlı´nın yaptığı programa konuşmacı olarak, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Aslan ve yazdığı İstiklal Marşı tarihi ile bilinen İsa Kocakaplan katıldı.

/resimler/2017-3/10/2140096639287.jpg

Programda ilk olarak İsa Kocakaplan söz aldı. Kaplan; ?İstiklal Marşı yazıldığı dönemde düşmana karşı içine düşünülen umutsuzluğa isyan eden bir metindir. Bizler zaman zaman şehitlik, kahramanlık gibi önemli kavramların değerini unutabiliriz. Ancak bulunduğumuz coğrafya dolayısıyla bunu unutmamız mümkün değildir. Bu nedenle İstiklal Marşı bize sonsuza kadar yol gösterecek çok önemli bir metindir.? dedi.

Ardından söz alan isim ise Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Aslan oldu. Aslan; ?İstiklal Marşı milli mutabakat mektubu, milli antlaşma niteliğinde bir metindir. İstiklal Marşı´nda dikkate edilmesi gereken hususlardan ilki dilidir. Burada kullanılan dil de ben dilidir.  Ancak bu ben, her şeyden önce toplum için konuşan bir bendir.? dedi. Aslan ayrıca İstiklal Marşı´nın içindeki sembolleri tek tek açıklayarak önemli bilgiler paylaştı.

Program Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in katılımcılara teşekkür plaketlerini takdim etmesi ile sona erdi. 

/resimler/2017-3/10/2139390621767.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli