Mehmet Pala´dan YEŞİLÇAM Noltaljisi

Mehmet Pala´dan YEŞİLÇAM Noltaljisi

Bandırma´lı Mehmet Pala, hayatını Türk Sinemasına adadı.

Türk sinemasının kalbi Yeşilçam´ın mutfak kahramanlarından Bandırmalı Mehmet Pala, sayısız filmin isimsiz kahramanlarından olduğunu bir kez daha Erdek´te açtığı YEŞİLÇAM nostaljisi sinema afik sergisi ile gösterdi.

Bandırma´lı Mehmet Pala, özel arşivinde biriktirdiği sayısız Yeşilçam film afişlerinden bir bölümünü sergilediği Erdek Cumhuriyet alanından, Erdek belediyesi tarafından teşekkür tabağı ile ödüllendirildi.

Erdek Belediye Meclis üyesi İbrahim İlhan, Türk sinemasına büyük emeği geçmiş sinema insanlarının film afişlerini kendine ait arşivinde biriktiren Mehmet Pala Erdekliler ve, Erdekteki tatilcilerden büyük ilgi gördü.

/resimler/2019-7/5/2022149724710.jpg

Türk Sineması Yeşilçam´da perde gerisi mutfakta büyük emekleri bulunan Mehmet Pala´nın Erdek Cumhuriyet alanındaki Yeşilçam Nostaljisi sinema afişleri sergisini ziyaret eden Film ve Tiyatro sanatçısı Fahri Aktürk´te Mehmet pala´ya teşekkür ederek, kendisini uzun yıllar tanıdığını ve Türk sinemasına katkılarının büyük olduğunu söyledi.

Mehmet Pala, Sinemaya olan tutkusunu, sadece Türk sinemasının mutfağında çalışarak değil, ünlü karakterleri geçmişten geleceğe taşıyacak belgesel niteliğindeki kanıt ve kayıtlarla hizmetinin bundan sonrada devam edeceğini kaydetti.

Mehmet Pala, özellikle "Çirkin Kral" Yılmaz Güney´den bahsederken sadece geçmişte değil, gelecekte de yeri dolmayacak sanat ve sinama adamı olarak tanımladı.

Mehmet Pala, sadece Yılmaz Güney´e tabi olan anılardan oluşturduğu belgelerle Adana´da "Altın Koza, Yılmaz Güney sanat müzesi" kurduğunu söyledi.



Alaeddin Tüfekçi
12.05.2022 23:27:23
Mehmet pala erdek sahilde bir bank üzerinde yanında ve elinde sinema afişleri ile gördüm konuştum samimiyetimiz bir kaç gün daha görüşmeyle ilerledi .gördüğüm kadarı ile çok iyi bir insan Alçak gönüllü mütevazi ...geçmişindeki yaptığı işini çok sevmiş ki halâ o günleri o anılarını gözünün önüne gelmesini istiyor.bunu seneler önce yeşilçam sanatçıları ile girdiği diyalogları anlatarak yapıyor.kısaca şunu anladım ..Tanınmış artist ler olsun figüranlar olsun bunlar Türk sinamasının gerçek sanatçıları olabilir..fakat perde arkasında bu sanatçıları Türk sinamasına kazandıran MEHMET PALA gibi film yapımcıları var..bunları biz bilmedik görmedik ..bunlar Yeşilçamın gerçek emektarları...Mehmet PALA gibi isimler olmasaydı YEŞİLÇAM olmazdı .Türk film leri olmazdı ...yeşilçam ve Yeşilçamın tanınan bütün Artistleri Mehmet PALA gibi yapımcılara çok şey borçlu.......Teşekkürler MEHMET PALA ❤

  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu