MEHMET AHMET GENÇ ORTAOKULU ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

MEHMET AHMET GENÇ ORTAOKULU ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Gönen, Mehmet Ahmet Genç Ortaokulu, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen programda Milano`ya gitti.




Gönen
Mehmet Ahmet Genç Ortaokulu, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans, http://www.ua.gov.tr) yürütülen ``Hayat Boyu Öğrenme`` Programı kapsamında sağlanan hibeyle gerçekleşen Hello to Countries of Mediterranean” (Akdeniz Ülkelerine Merhaba) isimli projeleri kapsamında planlanan Milano ziyaretini tamamladı.

Proje çalışmaları kapsamında, Okul Müdürü Ali SOLAK, Öğretmenler Hakan İŞLEK(Koordinatör), Tuba BEŞE, Filiz İŞLEK, Arzu TATAR, Hüseyin AKGÜL ve 11 öğrenci Perin KILINÇ, İrem Nur ÜSTÜN, İpek AKTAŞLI, Cansel SARAN, Yaren ÖZDEĞER, Başak ÇÖMLEKÇİOĞLU, İrem Nil BARIŞ, Elif Nur MENTEŞ, Eyüp SOLAK, Görkem KARAMAN, Mehmet Sait AYDUK, İtalya'nın Milano şehrindeki ortak okulu ziyaret etti ve hazırlanan program eşliğinde incelemelerde bulundu.

Proje çalışmaları çerçevesinde her ekip, ülkesinin müziğini ve müzik kültürünü tanıttı. Okulumuz korosu tarafından seslendirilen türkülerin bulunduğu DVD diğer ortaklara dağıtıldı.

Ayrıca koromuzun İtalya'da canlı olarak seslendirdiği türküler ilgiyle dinlendi.  Türkiye, Fransa, İtalya ve İspanya'nın katıldığı çalışmalar boyunca öğrencilerimiz İtalyan arkadaşlarının evinde kaldı, böylece İtalyan kültürünü de yakından tanıma fırsatı yakaladı. Proje faaliyetlerinin dışında Milano ve Venedik gezileriyle de öğrencilerimiz  İtalya'nın tarihi güzelliklerinin bir kısmını görüp bilgilerini arttırdı.

İngilizce öğretmeni Hakan İşlek koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ilçemizin ilk Comenius projesinde şu ana kadar 18 öğrenci yurtdışına çıkma fırsatı yakaladı. Önümüzdeki yıl da devam edecek ziyaretlerle bu sayı daha da artacak. Bir sonraki ziyaret Kasım ayında İspanya'nın Barselona şehrine yapılacak. 




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli