Mehmet Çallıpınar Erdek’te

Mehmet Çallıpınar Erdek’te

Bandırma'da Bayram törenlerinin efsane ismi emekli spor öğretmeni Mehmet Çallıpınar tatilini Erdek’te geçiriyor.

Bir dönemler, Bandırma’da öğretmenlik yaptığı sıralarda bayramlarda ve çeşitli etkinliklerde kaymakamlığın tören komutanı ve sunucusu olarak başarısıyla dikkati çeken Mehmet Çallıpınar, yaz tatilini ailesiyle birlikte, Erdek’te geçiriyor.

1954 yılında, Afyonkarahisar’da doğan Çallıpınar, beden eğitimi öğretmeni olarak göreve Bandırma İmam Hatip Lisesi’nde başladı. O dönemde okul müdürü olan Halit Özkırca’yı çok sevdiği için uzun süre başka bir okula tayin istemediğinin altını çizen Çallıpınar, daha sonra atandığı Kemal Pireci Lisesi’nde uzun yıllar görev yaptıktan sonra 2006 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle çok sevdiği mesleğinden ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Bandırma’da geçirdiği uzun yıllar boyunca hem öğretmenlerden, hem de meslek dışından çok önemli dostlar edindiğini vurgulayan Çallıpınar, “Kemal Pireci Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaparken çok sevdiğim meslektaşlarımdan biri de Engin Balıkçı’ydı” dedi.

Daha sonra kızının, Ege Üniversitesi’ni kazanması üzerine İzmir’e yerleşen Mehmet Çallıpınar, “Ancak yaz aylarını, Erdek’teki yazlığımızda geçiriyoruz” diye konuştu.

Çallıpınar, 7 Ağustos 2021 günü, Erdek’in “Çuğra” bölgesinde denizde yüzerken, bir sürat motorunun çarpması nedeniyle yaşamını yitiren Elvan Fırat Taşdöğen’in de yazlıktan komşuları olduğunu belirterek, “Ailece çok sevdiğimiz, hayat dolu bir arkadaşımızdı. Çok üzüldük” dedi.  ÖNDER BALIKÇI



Öğünç UYSAL
21.08.2021 16:42:52
Cumhuriyet İlköğretim Orta Okulunda (o dönem ki ismi) Beden Eğitimi Öğretmenimizdi kendisi ortaokul çağlarım 1992-1995 yılları arası olmalı çok kibar bir öğretmendi.

Anahtar Kelimeler: Mehmet Çallıpınar Erdek’
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı