“Mekin Sokak”, “Ahmet Mekin Sokak” oldu

“Mekin Sokak”, “Ahmet Mekin Sokak” oldu

Erdek Belediye Meclisi, ekim ayı toplantısını yaptı.

Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın başkanlığında yapılan toplantıda çeşitli konular görüşülüp karara bağlanırken, bazıları ise ilgili komisyonlara gönderildi.

MEKİN SOKAK, AHMET MEKİN SOKAK OLDU

Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı’nın, Ocaklar’daki cadde veya sokağa Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Ahmet Mekin’in isminin verilmesi için yaptığı başvuru, meclisin eylül ayı toplantısında görüşülüp İmar ve Şehircilik Komisyonu’na gönderilmişti. Meclis, komisyondan gelen olumlu rapor doğrultusunda, Ocaklar’da bulunan “Mekin Sokak”ın ismini “Ahmet Mekin Sokak” olarak değiştirdi.

Meclis, Erdek’te, geçtiğimiz yaz aylarında denizde bir teknenin çarpması sonucunda yaşamını yitiren Elvan Taşdöğen’in isminin Erdek’teki bir cadde veya sokağa verilmesi önerisini, İmar ve Şehircilik Komisyonu’na havale etmişti. Komisyonun ek süre isteği kabul edildi.

Balıkesir’in eski milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr. Mustafa Güven Karahan, Dr. Hürriyet Ertuğrul ve Timur isimlerinin Ocaklar Caddesi’nde bulunan bir cadde veya sokağa, Halitpaşa Mahallesi’ndeki bir bölüme “Zeynel Abdin Sokağı” ve Narlı Mahallesi “Laka” mevkiindeki bir yola “Esen Sokak” isminin verilmesi önerileri de İmar ve Şehircilik Komisyonu’na gönderildi.

1 NOLU SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONUNA YER İSTEĞİNE RET

Erdek 18 Eylül Stadı’nın içinde bulunup sporcu lojmanı olan boş binanın, bölgede hizmet veren Erdek 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun ihtiyacı doğrultusunda, istasyonun konuşlanması için kullanımına tahsis edilmesi, ilgili komisyonun da uygun görmemesine paralel şekilde mecliste reddedildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Burhan Karışık, “İstenilen bu yer, zaten belediyemize tahsislidir. Bize tahsisli bu yeri başka bir kuruma vermemiz zaten yasal olarak mümkün değildir. Bu yerin üst katını, evsiz ve sokakta kalan vatandaşlarımız için kullanmayı planlıyoruz. Alt katını ise zaten Erdekspor ve kadınlar pilates için kullanıyor” dedi.

MAHALLELERİN KADASTRO PAFTALARI KONUSU

Meclis, Paşalimanı, Harmanlı, Balıklı, Poyrazlı ve Tuzla mahallelerinin onaylı köy yerleşik alanlarının kadastro paftalarına aktarılması konusunu da görüştü. Konu incelenmek için İmar Komisyonu’na gönderildi.

ERDEK-NARLI YOLUNA 10 İTİRAZ

Mecliste, Bandırma-Erdek il yolunda, Erdek-narlı arasına yapılacak karayolu konusu da görüşüldü. Yol ile ilgili olarak yapılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin bir aylık askı süresinde 10 adet itiraz geldiği belirtildi. Konu, yeniden İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne gönderildi.

Erdek Grup İnsan Kaynakları Yönetimi Temizlik Hafriyat Tarım Tekstil Gıda Nakliyat Tur Akaryakıt İnş. Taah. Tic. Ltd.Şirketi’ne ait 6 adet araç ve 5 motosikletin belediyeye devrinin yapılması ve söz konusu araçlara “kamu yararı” konulması kabul edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kararı uyarınca Haziran 2021-Ekim 2021 dahil olmak üzere 5 ay süreyle evsel atık tahakkuku yapılmaması karar altına alındı.

Mecliste, 2022 yılı Gelirler Tarifesi ve 2022 yılı Mali Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Erdek Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Özel Teftiş Raporu doğrultusunda Erdek ve Ocaklar uygulama imar plan notları yeniden değerlendirilmek için İmar Komisyonu’na sevk edildi.

Meclis ekim ayının ikinci toplantısını 20 Ekim 2021 Çarşamba günü saat 15.00’te yapacak.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: “Mekin Sokak” “Ahmet Mekin Sokak”
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli