Mekin’den organ bağışı

Mekin’den organ bağışı

Yeşilçam efsanesi Ahmet Mekin, organlarını bağışladı

Yeşilçam’ın ve televizyon dizilerinin efsane oyuncusu Ahmet Mekin, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’ne giderek organlarını bağışladı. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Koordinasyon Birimi’nde koordinatörler tarafından ilgiyle karşılanan Mekin, organlarını bağışladığına ilişkin belgeyi imzaladı.

Sağlık durumunun çok iyi olduğunu vurgulayan Mekin, organ bağışının hayat kurtardığına dikkat çekerek, “O gün bugünmüş” dedi.

Sanat dünyasının her fırsatta organ bağışında örnek olması gerektiğine işaret eden tanınmış oyuncu Mekin, “İnsanların öldükten sonra, başka acıların sevinci ve yaşam umudu olmak istemesi çok değerli ve kutsaldır. Organ bağışı hayat kurtarır” diyerek, herkesi organ bağışına davet etti.

Medyada zaman zaman sanatçıların organ bağışı yaptıklarını okuduğunu belirten Mekin, “İnsanlar, bu çağrıların önemini organ bekleyenlerin yerinde olabileceklerini düşünerek anlamalı. İnsanların, bu konuda empati yapmalarını çok önemsiyorum. İnsan ölünce uygun görülen organlarının başka bedenlerde yaşayacağını bilmesi, başka bedenlere can ve yaşama sevinci olması çok önemli. Türkiye’de ve dünyada organ bekleyenlerin sayıları gün geçtikçe artıyor. Yeterli sayıda organ nakli olması için insanların daha bilinçlenmesi gerekiyor” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Mekin’ organ bağışı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli