Mektup`tan tarihi şiir çıktı

Mektup`tan tarihi şiir çıktı

Çan`lı Diş Hekimi M.Necati Canan kendisine gelen mektup`ta 52 yıl önce ilkokulda yazdığı şiiri görünce şaşırdı.





Diş Hekimi Necati Canan`a Türkçe öğretmeni tarafından orijinali olarak gönderilen yarım asırlık Şiir” şaşkınlık ve mutluluğu bir arada yaşattı.

Diş Hekimi Canan, Bu manevi değeri çok yüksek olan ödevimi hemen çerçeveletip iş yerimde sergileyeceğim” dedi.

Diş Hekimi Necati Canan`ın Çanakkale'nin Çan ilçesinde Ortaokulda okuduğu 1960'lı yıllarda "Şiir Ödevi" olarak yazdığı bir şiirin orijinal hali ile kendisine öğretmeni tarafından posta ile gönderilince büyük şaşkınlık geçirdi. "Şiir Ödevi"ni görüp, okurken büyük şaşkınlık ve mutluluğu da bir arada yaşadı.

Çan Ortaokulunda 1960'lı yıllarda ödev olarak yazdığı "Şiir" Türkçe, Kompozisyon ve Yurttaşlık Bilgisi derslerine giren Öğretmen Mehmet Turan Tekdoğan, kendisinin tuttuğu özel arşivinden öğrencisi olan ve Çanakkale'nin Çan ilçesinde 40 yıldır Diş Hekimliği yapan Necati Canan`a eski dosyaları içerisindeki bir "Şiir Ödevini" posta ile adresine göndermesi büyük mutluluk yaşattı.

Çan Ortaokulu 3. sınıftan kalma "Şiir Ödevini" Türkçe öğretmeni 5 Mart 1931 doğumlu olan şair ve yazar Mehmet Turan Tekdoğan tarafından bir mektupla gönderilmesine çok şaşırdığını açıklayan Diş Hekimi Necati Canan, 52 yıl önce yaptığı ödevi ve yazdığı şiirin orijinalini görünce önce çok şaşırdığını söyledi.

"Hocam için söylenen ‘Hocaların Hocası' sözü hep hoşuma gitmiştir. Ne mutlu ki bana bu sıfata en layık gördüğüm (Bizim deyimimizle) Turan Hoca`nın günümüzde eşi benzeri artık bulunamayacak bu hareketi beni önce çok şaşırttı. Sonrada düşündürdü” diyen Diş Hekimi Canan, Günümüzde eski hiçbir şeyin saklanmadığını düşünürsek, 50 yıllık bu ödevimi bana yollayan sayın öğretmeninim önce ellerinden öpüyor, en yakın zamanda kendisini Çan`a da davet ediyorum. Verdiği emekler inanın hiç boşa gitmedi. Nasıl yaptı bilemiyorum ama sanki doğru Türkçe kullanmayı, yazmayı, anlamayı, okumayı beynimize kazımış. Bu manevi değeri çok yüksek olan bu ‘Şiir Ödevimi' hemen çerçeveletip iş yerimde sergileyeceğim” dedi.

‘1960'lı yıllarda yazdığı "Şiir Ödevinin" şimdi ki yaşamımın en değerli anısı olduğunu' vurgulayan Dr. Canan, Hayatıma daha nice değerler katmış sevgili öğretmenimin ellerinden saygıyla öpüyorum” dedi.


RÜYA


Karanlıklarda gezen, Aydınlığı özleyen ben,

Uyumuştum erkenden.

Duyuyordum kendimi, Başka yabancı diyarda

Uyuyordum göklerde, geziyordum yerlerde.

İstiyordum bitmesin, filiz gibi yeşersin.

Bu hayat sürüp gitsin, Rüyalar ne güzel şeysin…

M. Necati Canan   
Yazılım Tarihi 1960





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false