Meme kanserine erken teşhis

Meme kanserine erken teşhis

Mobil Sağlık Tırı Erdek´te kadınlarda meme kanseri araştırması yapacak

Erdek´e, Sağlık Bakanlığı´nın "Mobil Sağlık Tırı" geldi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Ekiz, hükümet konağının yanına gelen tırda, 40 yaş ve üstündeki kadınların mamografi grafilerinin çekileceğini belirtirken, şunları söyledi:

"Bu aracımızda bulunan mamografi cihazının ücretsiz olarak yapılan çekimlerinde memedeki kistler ve tümörler belirleniyor. Böylece erken teşhis konulabiliyor. İlçemize ilk kez gelen bu tır, Erdek´te bir ay kalacak. Talep olursa daha sonra da kalış süresi uzayacak."

Bu sağlık tırında ayrıca rahim kanserlerinin teşhisinde önemli olan HPV virüsü taraması yapıldığına da işaret eden Ekiz, şöyle konuştu:

"Bunun yanı sıra tırda, 50 yaş üzerindeki erkekler için gaita testi de yapılıyor. Bu testle gizli kan aaraştırması yoluyla bağırsak tümörlerinin erken teşhisi sağlanıyor. Tüm vatandaşlarımızı, ücretsiz sunulan bu hizmetlerden yararlanmaya çağırıyorum."

DENİZ, HAVUZ VE SU TAHLİLLERİ SÜRÜYOR

İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak deniz, havuz ve içme suyu tahlillerini de sürdürdüklerini vurgulayan Ekiz, "Deniz suyunu haftada iki kez tahlil ediyoruz. Havuzlarda klor ölçümleri yapıyoruz. İçme suyunun her hafta bakteriyolojik tahlillerini de gerçekleştiriyoruz" dedi.  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Meme kanserine erken teçhiz
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli