Memişler, kurumu değerlendirdi

Memişler, kurumu değerlendirdi

THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler: “THK ülkemizin onur ve gurur kaynağıdır”

Türk Hava Kurumu(THK) Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, “Türk Hava Kurumu, ülkemizin onur ve gurur kaynağıdır” dedi.

16 Şubat 1925’te, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulup, bu yıl kuruluşunun 96’ıncı yılını kutlayan Türk Hava Kurumu’nun, ülkemizin köklü bir çınarı olduğuna dikkati çeken Memişler, şunları aktardı:

“16 Şubat 1925’te, Türk Tayyare Cemiyeti olarak kurulup, 1935 yılındaki genel kurulunda ismi Türk Hava Kurumu’na dönüştürülen kurumumuz, bugüne kadar ‘İstikbal Göklerdedir’ ilkesinin ışığında binlerce gencimizi havacılıkla tanıştırmıştır. Biz de aynı bilinç içinde hareket ediyoruz. Ancak yaşadığımız pandemi ortamında, gerçekleştirmeyi planladığımız birçok projeyi yaşama geçiremedik. Bu nedenle projelerimize ara verdik. 485 üyemiz var. 125 gencimize model uçak kursu verdik.”

Kurumun başına 16 Ekim 2019’da Cenap Aşçı’nın başkanlığında kayyum atandığına dikkati çeken Memişler, “Genel merkezimizin başka bankalara olmak üzere çok çeşitli borçları vardı. Bu nedenle devletçe kayyum atanması kaçınılmazdı ve doğru bir uygulamaydı” dedi.

THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, “Bandırmalıların, kurumumuza desteğinden genelde çok memnunuz ve teşekkür ediyoruz. Ancak kurumumuza daha çok gencin gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Memişler kurumu değerlendirdi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli