Mengüç, Kulüp temsilcileri ile buluştu

Mengüç, Kulüp temsilcileri ile buluştu

BAL’da, Balıkesir’den 5 takım yer alacak

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu(ASKF) Başkanı Metin Mengüç, Bandırma’da amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Kulüp temsilcilerini, ASKF’nin, 13 Ağustos 2020 Perşembe günü, Balıkesir’de, saat 14.00’te yapılacak genel kuruluna katılmaya davet eden Mengüç, çeşitli konular hakkında bilgiler verdi.

İki başkan adayının katılacağı genel kurulun, ikincine gerek kalmadan, ilk toplantıda bitirilmesini dileyen Mengüç, “Eğer gönüllerinize girebildiysek, zaten tercihiniz bizden yana olur. Eğer giremediysek, eksikliği kendimizde ararız” dedi.

BAL’DA 5 TAKIMIMIZ YER ALACAK

Kendisinin halen Amatör Spor Kulüpleri İcra Kurulu’nda da görev yaptığını belirten Mengüç, bu yıl Bölgesel Amatör Lig’de(BAL), Balıkesir’den 5 takımın mücadele edeceğini müjdelerken şu bilgiyi verdi:

“Bilindiği gibi, pandemi nedeniyle bu yıl BAL, sezonun bitmesine 4 hafta kala yarıda kaldı. Liglerden düşme kaldırıldı. BAL takımları yerlerinde aynen kaldı. BAL’a yükselmek için play-off maçları oynatılmadı. Bazı illerde, play-off’a yükselen iki takımdan hangisinin BAL’a çıkacağı kura ile belirlendi. Ben, kuraya kesinlikle razı olmadım ve Balıkesir’den, BAL’a yükselmek için play-off oynaması gereken iki takımın da BAL’a alınması için ısrar ettim. İcra Kurulu’nda, bu isteğimin kabul edilmesinin mutluluğunu yaşıyorum. Yani bu yıl, BAL Ligi’nde, Balıkesir’den 5 takım yer alacak. Önümüzdeki sezon, BAL’ın, İstanbul takımlarının ayrı bir grupta yer almasını, Balıkesir takımlarının ise ya aynı grupta bulunması, ya da yakın illerin gruplarına dağıtılmasını önerdik. Ancak pandemi nedeniyle önümüzü göremiyoruz. Bu yüzden BAL ve Süper Lig maçlarının geç başlatılmasını istiyoruz. Çünkü herhangi bir olumsuzluk durumunda maçların yarıda kalması, kulüplere büyük zarar veriyor. Örneğin bu ligler, ekim ayının sonuna doğru başlayabilir.”

BAL’DA BALIKESİR TAKIMLARI HANGİLERİ

BAL’da, pandemi nedeniyle küme düşmenin kaldırılmasına paralel şekilde, 2019-2020 sezonunda, 9. Grup’ta mücadele eden Ayvalıkgücü Belediyespor, Gönen Belediyespor ve Bigadiç Belediyespor, yerlerini korudular.

BAL’a yükselecek tek takımı belirlemek için play-off maçında karşı karşıya gelecek olan Etispor ve Burhaniye Belediyespor’un durumları hakkında Futbol Federasyonu Amatör Spor Kulüpleri İcra Kurulu son sözü söyledi. Kurul, her iki takımı da BAL’a aldı. Böylece BAL’daki Balıkesir takımlarının sayısı 5’e yükseldi.    ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Mengüç Kulüp temsilcileri buluştu
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli