Mera verdiler, orman aldılar 

Mera verdiler, orman aldılar 

49 yıllık tahsis fıstık çamı ormanından yılda 1,5 milyon liralık gelir elde edilmesi bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, mera olarak devraldığı 3 bin 500 dönümlük alanı, 25 yıl sonra fıstık çamı ormanı olarak 49 yıllığına Buğdaylı Mahalle Muhtarlığına tahsis etti. Başvurular sonucu, 186 parsele ayrılan alanda, yılda ortalama 1,5 milyon liralık gelir elde edilmesi bekleniyor. 

İçinde 25 yıllık ağaçların olduğu, 3 bin 500 dönümlük fıstık çamı ormanı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ekonomiye kazandırılmak amacıyla 49 yıllığına Buğdaylı Mahalle Muhtarlığına tahsis edildi. Yılbaşından bu yana parselasyon çalışmaları devam eden alanda, başvuralar sonucu 156’sı ağaçlı, 30’u boş toplam 186 parselin yer tespitleri 1,5 ay önce gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi. Hane başına 8 – 10 bin lira arasında gelir elde edilmesi beklenen arazinin parselasyon işlemleri Harita Mühendisleri Hüseyin Bahar ve Burak Kurtar tarafından gerçekleştiriliyor. 


HANE BAŞINA 8 – 10 BİN LİRA ARASINDA GELİR 
Parselasyon çalışmalarının 7-8 gün içerisinde biteceğine dikkat çeken Harita Mühendisi Bahar, boş arazi talep mahalle sakinlerinin, orman türleri olan zeytin, ceviz ve badem ekmeyi planladığını sözlerine ekledi. Tahsis edilen alanda, ağaçların bakımının daha iyi olacağının tahmin edildiğini dile getiren Bahar, “Bu alan eskiden Buğdaylı Mahallesi’nin merasıydı. 25 yıl önce bakanlık tarafından orman vasfı kazandırılarak fıstık çamı dikildi. Ekonomiye kazandırmak amacıyla şimdi yeniden mahalle sakinlerine tahsis edildi. Ağaçların bakımlarının daha iyi olacağı düşünülürse buna paralel veriminde yüksek olması bekleniyor. Hane başına yıllık 8 – 10 bin lira gibi bir gelir öngörülüyor. Tahsis ücreti olarak ise kilogram başına ortalama 70 kuruş Orman Bakanlığı’na ödenecek.” diye konuştu. Haber-Reportaj Kaan Bingül



Anahtar Kelimeler: verdiler orman aldılar
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli