Mercan'ın Mahdumları, Babalarının yolunda

Mercan

Bir süre önce vefat eden Marmara'lı Armatör iş adamı Recep Mercan'ın Mahdumları ilçeye babaları adına okul yaptırıyor.

Müjdeli haber Balıkesir valiliğinden geldi. Marmara Adası sakinlerinden Armatör iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerinden hamiyetperver insan Recep Mercan'ın evlatları ilçede ihtiyaç duyulan okulu babalarının anısına yaptırmak istediklerini belirtmeleri üzerine ilçe Belediye Başkanı Süleyman Aksoy konuyu Balıkesir valiliğine taşıdı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sağlığında Erdek Çakıl köyüne okul yaptıran Recep Mercan'ın evlatları Alpsel & Tansel Mercan'ın taleplerini İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aktararak kısa sürede gerekli protokol işlemlerinin yapılması talebi üzerine il Milli Eğitim Müdürlüğü Valilik talimatı ile kurumlar arası koordinasyon protokolünü hazırlayarak imzaya sundu.

Marmara'da elverişsiz koşullar altında eğitim yapılan mevcut okulun yıkılarak Alpsel & Tansel Mercan kardeşlerin babaları Recep Mercan anısına yaptıracağı 18 derslik yeni okul yarı yıl tatiline dek tamamlanarak sömest sonrası eğitime açılacağı açıklayan Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy,"Hamiyetperver kardeşler Alpsel & Tansel Mercan kardeşleri yürekten kutluyorum. Eğitim ada sakinlerimizin en önemli, öncelikli beklentisidir. Bu anlamda Adalarımızın toplumsal beklentilerini hayata geçirmek adına taşın altına elini koyan herkese saygı ve sevgimiz sonsuzdur. Bu anlamda Merhum Recep Mercan'ı bir kez daha rahmetle anıyor, değerli ailesine ve sevenlerine şükranlarımız sunuyorum." dedi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı