Merdivene çıktı, TC`yi taktı.

Merdivene çıktı, TC`yi taktı.

HAVUTÇA: TÜRKİYE CUMHURİYETİ TAPUSUNUN SAHİBİYİZ

AKP hükümetinin açılım politikalarından biri olan resmi kurumlardaki tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan TC yazısının kaldırılmasına tepki göstererek “Onlar sökecek biz takacağız” diyen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir Altıeylül`de yeni açılan Ziraat Bankası’nın tabelasına TC yazısı astı. İçişleri Bakanı Muammer Güler’in önceki gün yaptığı “yerimiz dar” açıklamasını sert bir dille eleştiren Havutça, “Sayın İçişleri Bakanı dalga geçer gibi Balıkesir Valilik tabelasının önünde boşluk bulunmadığı için TC`yi koyamadıklarını söylüyor. Bu Türk halkının zekasıyla alay etmektir” diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, yeni açılan ve tabelasında TC kısaltması bulunmayan banka şubesinin girişinde bulunan Ziraat Bankası yazılı tabelaya TC yapıştırdı. Bahçelievler Mahallesi Mehmetçik Caddesi üzerinde bulunan banka şubesi önünde biraraya gelen CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci ile partililerin de hazır bulunduğu protestoda bir de basın açıklaması yapıldı.

 “Türk halkına dürüst ve onurlu olmalarını istiyoruz”

CHP Milletvekili Havutça, İçişleri Bakanı Muammer Güler`e tepki gösterdiği açıklamasında, "Biz, İçişleri Bakanı`nı, Balıkesir Valiliği`nin önündeki TC ibaresinin ve Bursa Valiliği`nin önündeki TC ibaresinin kaldırılması üzerine CHP genel başkan yardımcısı bir soru önergesi veriyor." dedi. Havutça, "Ve sayın İçişleri Bakanı dalga geçer gibi Balıkesir Valilik tabelasının önünde boşluk bulunmadığı için TC`yi koyamadıklarını söylüyor. Bu Türk halkının zekasıyla alay etmektir. Bir ülke düşünün ki kendi kimliğini Türkiye Cumhuriyeti ibaresini boşluk bulunmadı gibi mantıksız, boş bir gerekçeye dayandırıyor. AKP iktidarı her yerde Türkiye Cumhuriyeti ibaresini yıpratmak için başından beri kafalarında başka cumhuriyet hesapları yaptıklarını biz biliyoruz. Türk halkına dürüst ve onurlu olmalarını istiyoruz." diye konuştu.

 “Türkiye Cumhuriyeti`nin tapusunun sahibiyiz”

Türkiye Cumhuriyeti`nin tapusunun ve çivisinin Kuvayi Milliye topraklarında Mehmetçiklerin kurşunu ve Kuvayi Milliye`nin ateşiyle çakıldığını ifade eden Havutça, şöyle konuştu:

"Bu topraklar, Balıkesir toprakları özgürlük ve bağımsızlığı Kuvayi Milliye ruhunun TC`nin temelinde Balıkesir halkının harcı vardır. O TC`yi size söktürmeyiz. O TC`leri Balıkesir Valiliği`nin önünden Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası`nın önünden söktürmeyiz. O TC ibaresi ne Tayyip Erdoğan`ın ne Muammer Güler`in değil, İnönü`de, Sakarya`da, Dumlupınar`da oluk oluk kan akıtarak Türkiye Cumhuriyeti`nin Mehmetçikler çaktı bu ülkenin önüne. Türkiye Cumhuriyeti`nin tapusunun sahibiyiz. Hangi etnik kökenden hangi inançtan gelirse gelsin, İzmir`den Van`a kadar, Samsun`dan Hatay`a kadar tüm yurttaşlarımızla bu topraklarda kardeşçe, barış içinde ama özgürlük ve demokrasi içinde birlikte yaşamayı savunuyoruz. Ama Hiç Kimse Türkiye Cumhuriyeti tapusunu ve bu ülkenin kimliğini yıpratma yanlışlığına düşmesin."

Havutça, daha sonra merdivene çıkarak, üzerinde TC yazısının bulunduğu çıkartmaları tabelada bulunan Ziraat Bankası yazısının önüne astı.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli