Merhum Savcı Melek Çelik çeşmesi yenilendi.

Merhum Savcı Melek Çelik çeşmesi yenilendi.

Ocaklar-Narlı karayolunda bulunan Merhum Savcı Melek Çelik hayratı sebil 17 yıl sonra yenilendi.

Eskişehirli Çelik ailesinden Memnun Çelik'in vefat eden kızı, Cumhuriyet Savcısı Melek Çelik adına yaptırdığı hayratı sebil, yeni yol projesi kapsamında ve kaynak rezervinin yetersiz kalması nedeni ile hem kaynağı, hemde yeri değiştirilerek yeniden yapıldı.

Anne Memnun Çelik tarafından 2003 yılında vefat eden kızı Cumhuriyet Savcısı Melek Çelik anısına Ocaklar yaptırdığı hayratı sebil, 17 yıl sonra anne Memnun Çelik'in de vefatı dolayısı ile bukez baba Turhan Çelik tarafından anne-kız "Memnun ve Melek Çelik" anısına hayrat-ı sebil oldu.

Bana Turhan Çelik'in eşi Memnun, kızı Melek Çelik adına yeniden inşa ettirdiği hayrat-ı sebil çeşme bukez yol projesi dışına çıkartılarak yenilenmekle kalmadı,  Maymundare - Kastunya vadisi yamaçlarında bulunan yeni pınar'dan 1200 mt boru döşenerek çeşçe müştemilatı sarnıç'a bağlandı.

Memnun & Melek Çelik Hayrat'ı sebil'in inşaatını gerçekleştiren usta, araştırma ve tahlil sunuçları üzerinden baz alınarak 1200 mt getirilen Kastunya pınar suyunun, özel olarak yapılan içi fayans kaplı 4 tonluk sarnıça bağlandığı, dolayısı ile Kastunya pınarından gelen suyun 4 tonluk sarnıçta dinlendikten sonra kurnaya geldiğini, şifa niyetinde kullanılacak "Memnun & Melek Çelik" hayrat-ı sebilinin insanlığa hizmet ederken, merhumların şükür alacağını ifade ederek, kendisininde bu hayır işinde emek ve alın teri bulunduğu için memnun olduğunu kaydetti.

Yeni "Memnun & Melek Çelik" hayrat-ı sebili Turhan çelik'in hiçbir masraftan kaçınmayarak hayata kattığı, konum ve dizayn-ı ile bundan böyle Ocaklar- Narlı yolunda insanlığa hizmet verecek.

Ocaklar- Narlı karayolu Maymun dere, Kestunya vadisinde 17 yıldır "Merhum Cumhuriyet Savcısı Melek Çelik" adıyla insanlığa hizmet veren hayrat-ı sebil, pınar yetersizliği, ve yeni karayolu projesi kapsamında kalması nedeniyle yıkılacak, yerin hemen arka bölümüne yapılan "Memnun- Melek Çelik" hayrat-ı sebil insanlığa hizmet verecek.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli