Merhum Şehr-i Emin, M.Niyazi Gürer vefatını 13.yılında anılıyor

Merhum Şehr-i Emin, M.Niyazi Gürer vefatını 13.yılında anılıyor

       

Bandırma Belediye eski başkanlarından 13.Dönem Balıkesir milletvekili Mehmet Niyazi Gürer vefatının 13.yılında aile bireylerinin gerçekleştirdiği etkinliklerle anılıyor.

Gönenli Kuvayi milliye reislerinden Uncu Ali Rıza efendinin oğlu olarak 1914 yılında dünyaya gelen Mehmet Niyazi Gürer Ankara Yüksek Orman mühendisi olarak tahsilini tamamladıktan sonra, Kuvvayi Milliye reislerinden Susurluk eşrafından Hamit Kepekler`in kızı Şükran hanım ile hayatını birleştirdi.

 

Vatani görevini Dursunbey Orman işletme müdürü olarak 3 yılda tamamlayan Gürer, 1937 yılında döndüğü Bandırma`da uzun yıllar dönemin önemli iş kolu Nakliyat ve Anbarcılık işi ile siyasi karıyerini ise CHP gençlik kollarında başladığından, Bandırma ilçe başkanlağı, Belediye Başkanlığı ve 14 Dönem Balıkesir milletvekili olarak taçlandırarak bilği birikim ve tecrübesi ile Bandırma ya hizmet etme şansı bulmuştur.
Eczacı Ali Gürer, Ticaret Lisesi ögretmenlerinden Berrin Gürer Tozlu ve Lokantacılar odası başkanı Hamit Levent Gürer`in babası olan Mehmet Niyazi Gürer 13 yıl önce 17 Mayıs 1998 yılında aramızdan ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli