Meriç Başaran, “İnci Taneleri”nde

Meriç Başaran, “İnci Taneleri”nde

Kanal D'nin “İnci Taneleri” isimli dizinin 10. bölümünde tanınmış sinema ve tiyatro oyuncusu Bandırmalı Meriç Başaran da rol aldı.

Kanal D’de, perşembe akşamları yayınlanıp, izleyenleri ekrana bağlayan “İnci Taneleri” isimli dizinin 10. bölümünde tanınmış sinema ve tiyatro oyuncusu Bandırmalı Meriç Başaran da rol aldı. “Konuk oyuncu” olarak rol alan Başaran’ın oyunu beğeniyle izlendi.

BKM imzalı olup, senaryosunu Yılmaz Erdoğan’ın yazarak, baş rolünü üstlendiği “İnci Taneleri” isimli dizinin diğer önemli rollerini Hazer Ergüçlü, Selma Ergeç, Kubilay Aka, Rıza Kocaoğlu, Güvenç Kıraç ve Yasemin Baştan paylaşıyor.

Dizinin 10. bölümünde “konuk sanatçı” olarak rol alan Meriç Başaran, İstanbul Şehir Tiyatrolarındaki eğitiminin ardından, 1962 yılında oyunculuğa başladı. Orta oyuncular, LCC, Devekuşu Kabare ve Muammer Karaca tiyatrolarında çalıştı. 

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği(ÇASOD) oyuncuları arasında yer Meriç Başaran, bir dönem Anadolu Pop Müziği’nin önemli ismi Cem Karaca ile evli kaldı.

Türk sinemasının önemli yönetmeni Tunç Başaran’ın kardeşi, Bandırmalı yazar Pakize Başaran’ın kızı olan Meriç Başaran, sinemamızın ve tiyatromuzun yüz akları arasında yer alıyor.    ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Meriç Başaran Taneleri”
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı