Merinos müdürü Akpolat emekli oldu

Merinos müdürü Akpolat emekli oldu

Eski adı Merinos (Marmara araştırma enstitüsü) müdürü Nazım Akpolat çiftlik harmanını kotarmadan emekliye ayrıldı.
Akpolat`a yakın kaynaklar çiftlik harmanını kotarmadan alel tecel işleme konulan emeklilik işlemlerinin bölgedeki siyasi hareketliliğin sonucu olarak gösteriyor.
Bilindiği üzere tarım bakanlığının inisiyatifinde bulunan Marmara araştırma enstitüsüne 1992 yılında müdür olan Nazım Akpolat, 998-2003 yıllarında MHP nin iktidar ortağı olması ile görev yeri değiştirilmiş, AKP`nin iktidara gelmesi ile 2003 yılında yeniden görevine dönerek Bandırma`da bir ffiil 14 yıl işletmenin müdürlüğünü üstlenmişti.
Tohum, Fidan ve Hayvancılıkta yerli ırkların varlığını sürdürme, kalitesini arttırma noktasında faaliyet gösteren Marmara araştırma enstitüsü, Bandırma melezi adı altında et ve süt`te kaliyeli koyun ırkını geliştirmişti.
Manda`dan,Sığır`a, Keçi`den, Koyuna, Buğday`dan, yem ve yağlı tohumlara, Fidancılıktan, Karpuz`a, tarımsal faaliyetlerdeki performansı ile tanınan işletmenin özellikle yetirdirdiği koyun ırklarında koç olarak doğan kuzuları Kubanlık hazırlaması bölgede kuban fiyatlarının regule edilmesine neden oluyordu.
Hafta sonu izinli olarak görevinden ayrılıp kurumdan emeklilik isteyen Akpolat`ın koltuğuna bakalım kim oturacak?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı