Mescid-i aksa şehitlerine gıyabi cenaze namazı

Mescid-i aksa şehitlerine gıyabi cenaze namazı

100 Araçlık Konvoy ile kent turu atıldı. Cumhuriyet alanında gıyabi cenaze namazı kılındı

 Bandırma ilçesinde ilk kıblemiz Mescid’i Aksa ve Kudüs’i Şerif şehrinde bebek ve masum sivillerin katili Siyonist terör devleti İsrail’in  işlediği insanlık suçlarını, cürümlerini ve zulümlerini protesto etmek  Kudüs davasına sahip çıkmak Filistinli kardeşlerimize destek olmak için Eğitim - Bir-Sen organizasyonunda tüm STK lar adına Cumhuriyet Meydanı’nda bir program düzenlendi.

Ordu Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na Araçlarla gelen vatandaşlar pankartlar ve sloganlar eşliğinde İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulmü kınadı.

Cumhuriyet Meydanı’nda, Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Meali-Şerif okunda, şehitler için gıyabi cenaze namaza kılındı, Mescid-i Aksa için dua edildi. Şiirler okundu.

Basın açıklamasını tüm STK lar adına Eğitim-Bir-Sen Bandırma Temsilcisi Kanver Şener yaptı.

Açıklamasında her Ramazan ayının son Cuma günü Kudüs günü olarak programlar tertip edildiğini hatırlatan Şener şunları aktardı:

“Siyonist Terör örgütü İsrail, Müslüman toplumun Kudüs meselesindeki hassasiyetinin tekrar tazelendiği bugünde kutsalımız olan Mescid-i Aksa’ya haince ve teröristçe saldırılar düzenlemekten çekinmemektedir.

Bugün ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, peygamberler şehri Kudüs ve bereketli Filistin toprakları işgal altındadır.

Şakır şakır İngilizce konuşan bunca Arap Krallarına rağmen İsrail’e “ One Minute” demek ve bütün dünyanın gözü önünde günahlarını yüzüne vurmak, aziz milletimizin yetiştirdiği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a nasip olmuştur. ABD’nin eski başkanı Trump’ın Kudüs’ü, İsrail’in başkenti ilan etmeye kalkışmasından sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğinde toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı, Doğu Kudüs’ü, Filistin’in başkenti ilan etmiştir. Daha sonra Türkiye önderliğinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapılan oylamayla ABD Başkanının kişisel kararı 140 ülke tarafından reddolunmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisimizde grubu bulunan tüm siyasal partilerin ortak kararı ve iradesi ile yayımlanan bildiri metninde “Mukaddes mekân Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırılar, bebek ve çocuklar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına sebep olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz.” ifadesine yer verilmek suretiyle dünyadaki en güçlü tepki tarihte olduğu gibi bugün de milletimiz ve devletimiz tarafından verilmiştir.

Kudüs özgür oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Allah için yola çıkanın yardımcısı Hazreti Allah'tır. Milyonlarca Kudüs Gönüllüsü olarak yola çıkmaya, Aksa için kanımızı akıtmaya ve canımızı vermeye hazırız. Son siyonist ölünceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Mücadelemiz; başta Kudüs ve tüm İslam beldeleri, kutlu bir zaferle Siyonizm'den kurtulana dek devam edecektir.

Terör örgütü İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yapmış olduğu haince saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, verdikleri diriliş mücadelesinde onlarla birlikte saf tuttuğumuzu bir kez daha Bandırma Cumhuriyet meydanından ilan ediyoruz.”dedi.  Ahmet PESEN



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı