Metin Ok'un Bandırma Hayali: "Bir Bandırma Düşlüyorum!"

Metin Ok

Bandırma’nın tandık simalarından olan ve kente dair yenilikçi bir yaklaşım sergileyen Metin Ok “Bir Bandırma Düşlüyorum” sloganı ile yola çıktı.

Bandırma'nın önemli isimlerinden biri olan ve uzun yıllardır kentin sorunlarıyla yakından ilgilenen Metin Ok, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bandırma Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Yaklaşık 45 yıldır inşaat ve kuyumculuk sektörlerinde faaliyet gösteren ve Bandırma’nın tandık simalarından olan ve kente dair yenilikçi bir yaklaşım sergileyen Metin Ok “Bir Bandırma Düşlüyorum” sloganı ile yola çıktı. 

"Bir Bandırma Düşlüyorum" ifadesini kullanan Ok, kente dair genel sorunları çözmenin yanı sıra sosyal belediyecilik, inovasyon ve şehrin önemli paydaşları ile yöneteceği bir Bandırma arzusuyla diğer adaylardan ayrıldığını söyleyen Ok, şu ifadelere yer verdi: “Bugün Bandırma’da yaşayan herkesin ortak görüşü Bandırma’nın potansiyelini gerçekleştiremediğidir. Öğrencilerin, kadınların, dezavantajlı grupların, çiftçilerin, sanayicilerin, kobilerin, şehrimize gelen bine yakın akademisyenin, askeri personelin ve neredeyse herkesin düşlediği bir Bandırma var. Örneğin öğrenciler daha sosyal bir Bandırma düşlüyor. Çiftçi ürettiği ürünlerin katma değer kazanarak çeşitli pazarlara ulaşmasını istiyor. Biz şehrimizde yaşayan tüm paydaşların düşledikleri Bandırma’yı inşa edeceğimize inanıyoruz. Bizim düşlediğimiz Bandırma herkesin mutlu olduğu, dünyanın örnek belediyeleri arasında gösterilen ve Bandırma’da yaşan herkesle birlikte yöneteceğimiz Bir Bandırma. Bu şehir bunu hak ediyor.” dedi.

Bandırma’nın yol, kaldırım, park yeri, temizlik, altyapı sorunları gibi sorunları ile ilgili seçim sürecinde vaatlerde bulunmayacağını ifade eden Metin Ok, bunların vaat olarak sunulamayacak kadar temel belediyecilik faaliyetleri olduğunu belirtti. 2019 yılından bu yana akademisyenler, şehir planlamacıları ve şehrin tüm paydaşlarından temsilcilerin yer aldığı istişare kurulları ile çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Metin Ok; temel sorunların tespit edildiğini, Belediye Başkanı seçilmesi durumunda ivedilikle bu sorunların bir daha konuşulmamak üzere çözüleceğini ifade etti. 

Vizyonunu şehri geleceğe taşımak ve müreffeh bir gelecek oluşturmak olarak tanımlayan Bandırma Belediye Başkan Aday Adayı Metin Ok “Bu şehir birçok vizyon ve başarı hikayesi barındırıyor. Bu şehir her zaman düşler kurmuş ve başarmıştır. Bizler çıkmış olduğumuz bu yolculukta, bu kahramanların hikayelerinden esinlendik. Bu şehir 100 yıl önce düşmanı şehrinden kovmuş ve Kurtuluş Mücadelesinin son kurşununu sıkarak bir ülkenin bağımsızlık düşünü gerçeğe kavuşturmuştur. Yine bu şehrin gençleri 1957 yılında tüm olanaksızlıklara ve başarısızlık haberleri ile engellenmelerine rağmen yaptıkları füze ile fezayı düşlemiş ve başarılı olmuşlardır. Bu kahramanlar bizim belediyecilik anlayışımıza ilham oluyor. Bu şehre önemli değer katacak onlarca düşümüz var ve biz de bu düşleri gerçeğe kavuşturacağız.” dedi.

2019- 2022 yılları arasında Bandırma Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Metin Ok, o dönem mevcut başkan Av. Tolga Tosun tarafından görevden alındığını ifade etti. “Bandırmalıların taleplerine yasal çerçevede cevap vermeye çalıştım. Yönetimdeki aksaklıkları gidermeye yönelik çabalarımın karşılıksız kaldığını gördüm. Bunun neticesinde de çözüme yönelik yapmış olduğum eleştirilerden dolayı istifam istendi. Ben de bu iradenin halkın iradesi olduğunu istifa etmeyeceğimi ifade ettim. Ancak maalesef görevden alındım.” dedi.

Bandırma için çalışma azmini hiç yitirmediğini ifade eden Ok, bu şehirde yaşayan herkesin düşündeki Bandırma yolunda kadın girişimciliği, öğrenci şehri, engelsiz Bandırma, çiftçi destekleri, nüfus ve şehir planlaması, olası büyük Marmara depremi, Marmara Denizi ticareti ve kirliliği, dijital belediyecilik hizmetleri, Bandırma gastronomisi ve turizm gibi onlarca projesi olduğunu ve yakın zamanda tüm projelerini kamuoyuna açıklayacağını ifade etti. 

Metin Ok'un adaylığı, Bandırma'da değişim ve yenilik arayışı içinde olanların dikkatini çekerken, kentin geleceği için umut vaat eden yeni bir dönemin müjdecisi olarak değerlendiriliyor.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı