Metin Tırık: “Erdek, artık meyveciliğe de yönelmeli”

Metin Tırık: “Erdek, artık meyveciliğe de yönelmeli”

Zeytin ve ürünlerinde markanın adı: “Özenel Zeytincilik”

Erdek’in en eski zeytin ve zeytin ürünleri ticareti yapan kuruluşların başlarında “Özenel Zeytincilik” yer alıyor.

Kuruluşun sahibi Metin Tırık, 1960 yılından bu yana dededen toruna bu ticareti “marka” durumunda sürdürdüklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Dükkânımızda perakende satışlarımızın yanı sıra ülkemizin her yerine, hatta Kıbrıs’a bile kargoyla da ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Ürünlerimizin tamamı organiktir. Tüketicimize, kendimizin yemeyeceği, içmeyeceği, kullanmayacağı hiçbir ürünü satmama ilkemizdir. Gıda konusunda yüksek öğrenim gören oğlum Emre, imalatımızın başında bulunuyor.”

Kuruluşlarında zeytinyağı, zeytin, zeytin sabunu, kolonya, salça, karadut pekmezi, keçiboynuzu özü, nar ekşisi, kızılcık özü, kozalak özü ile birlikte çok sayıda ürün bulunduğunu vurgulayan Tırık, şunları aktardı:

“Sattığımız birçok ürün, koronaya karşı bağışıklığımızı güçlendiriyor. Özellikle zeytinyağı konusunda çok iddialıyız. Her damağa hitap edecek şekilde ayrı çeşitlerde zeytinlerimiz var. Hepsinin besin değeri yüksek. Zeytin, kiraz ve limon olmak üzere üç çeşit kolonya üretiyoruz. Şu anda Erdek ve Kapıdağ’daki zeytin ağaçlarının bakımı, ağaçların ilaçlaması yapılıyor. Bu yıl yağışlar iyi gitti. Eğer ciddi bir hastalık yaşanmazsa bu yılki zeytin rekoltesinin yüksek olacağını düşünüyorum.”

ERDEK, MEYVECİLİĞE DE BAŞLAMALI

Erdek ve Kapıdağ’daki zeytin ağaçlarının yaşlılığının ürün konusunda alarm verdiğine dikkati çeken Tırık, şunları söyledi:

“Zeytincilik artık Erdek’e beslemiyor. Balıkçılık bitiyor. Turizm azaldı. Öyleyse Erdek, alternatif yeni ürünlere yönelmek zorunda. Bunların başında meyvecilik geliyor. Erdek toprakları, meyvecilik için çok elverişli. Zaten daha önceki yıllarda da Erdek’te başta kiraz ve üzüm olmak üzere çok çeşitli meyve üretildiğini biliyoruz. Kısacası artık Erdek için katma değer üretecek yeni ürünlere de yönelmeliyiz.” ÖNDER BALIKÇI



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı