Mevlid Kandili

Mevlid Kandili

BANDIRMA MÜFTÜLÜĞÜ MEVLİD KANDİLİ MESAJI

12 Ocak 2014 Pazar gecesi, peygamberlerin sonuncusu Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hicri takvime göre doğum gecesi olan Mevlit Kandilidir. Aziz Milletimiz asırlardan beri, Sevgili Peygamberimize duyduğu derin muhabbet sebebiyle onun doğduğu geceyi aziz hatırasını yâd ederek kutlamakta, bu şekilde ona olan sevgisini artırarak bütün dünyaya birlik, beraberlik ve barış mesajları vermektedir.

            “Alemlere rahmet olarak gönderilen” (Enbiya 21/107) peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a)’in doğumu öteden beri mümin gönüllere huzur, yüzlere neşe olarak yansır.

Kıymetli kardeşlerim Allah Rasulü, “Ben Muhammed’im, Ben Ahmed’im, Ben rahmet peygamberiyim” (Müslim, Kitabul Fedail,126) sözleriyle tanıtmıştır kendini. Rabbimizde, “Sen elbette yüce bir Ahlak üzeresin” (Kalem 68/4) diyerek övmüştür habibini. “Biz seni bir müjdeci, şahit, uyarıcı, Allahın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik”. (Ahzab 33/45-46) ayeti kerimesinde belirtildiği gibi önderimiz rehberimiz olan efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğum yıl dönümünü onu anlamaya çalışarak, sevgisini ve muhabbetini gönüllerimize indirme gayreti ve şuuru içerisinde bulunarak bu geceyi hep beraber ihya etmeye, değerlendirmeye çalışalım inşallah.

Bu vesileyle bütün inanan kardeşlerimizin Mevlit Kandillerini tebrik ederek, rabbimizden hepimize efendimizi doğru bir şekilde tanımayı, anlamayı ve sünneti seniyesi doğrultusunda bir hayat yaşamayı, efendimiz (s.a.v)’in asrı saadette tesis etmiş olduğu muhabbeti, birliği ve beraberliği bize de nasip etmesini niyaz ediyorum.

                                                                                           Cahit ÇETİN                                                                                                                          Bandırma Müftüsü 

 

Not: 12 Ocak Pazar günü akşam namazı ile yatsı namazı arasında Mevlid Kandili programına tüm cemaatimiz davetlidir. Ayrıca aynı gün hanım cemaatimiz için İhsaniye Camii’nde saat: 13.00’da Mevlid Kandil programı yapılacaktır. Tüm Hanımlar davetlidir.

 

 

 

 



bandırma
10.01.2014 14:34:54
onun gibi yaşamamız gerek dünya bile onun yüzü gözü hürmetine duruyor tüm bandırmalıların kandili mübarek olsun

  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı