MEZARI BAŞINDA ANILDI

MEZARI BAŞINDA ANILDI

USTA YÖNETMEN, YAPIMCI TUNÇ BAŞARAN CEFATININ 1. YILINDA KABRİ BAŞINDA ANILDI

"Uçurtmayı Vurmasınlar", "Piano Piano Bacaksız" gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Tunç Başaran, ölümünün birinci yılında Bandırma Şehir Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.

 

Koronavirüse tedbirleri kapsamında dar tutulan kent mezarlığındaki anma programına; Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, kardeşi Meriç Başaran yeğenleri Arda ve Pelin Onat ile dostları katıldı.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun da Tunç Başaran adını Bandırma'da yaşattıklarını belirterek şunları söyledi: " Gönül isterdi ki Tunç Baran'ı filmlerle analım. Ancak koronavirüs nedeniyle bu şekilde yapmak zorunda kaldık. Sohbet etmeyi çok seven biriydi. Bandırma'nın kültür sanat hayatına hep katkı verdi. Kültür merkezimizin adını Tunç Başaran kültür merkezi yaptık bir de içeride filmlerde kullandığı materyallerin yer aldığı bir müze yapmak için hazırlanıyoruz. Tunç Başaran adını Bandırma'da yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Anma programında konuşan Pelin Onat: "Tunç Başaran'ın bize verdiği mesajı bugünlerde hatırlamak lazım. Sevgi ölümsüzdür derdi dayım. Biz aile olarak anıt mezarı tasarlarken onun sevgiye bakışını temel aldık. Belediyeye ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Tunç Başaran bizler onu hatırladıkça yaşamaya devam edecek" dedi.



Anahtar Kelimeler: MEZARI BAŞINDA ANILDI
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli