MHP Başkanı Yüksek "Bunlar Zeytin Üreticisinin Hakkını Korumaz."

MHP Başkanı Yüksek

MHP Başkanı Yüksek Zeytin yasasına karşı sessiz kalan üretici liderlerine verdi veriştirdi.

Zeytinliklerin imara ve sanayileşmeye açılması ile ilgi yasa tasarısının komisyonda görüşülmesine başlanması ile birlikte başta çevreciler ve tasarının yasalaşmasına karşı olan siyasilerin mücadelesi, kamu oyunda fırtına estirirken, konuya duyarsız kalan Zeytin Birlikleri üst yöneticilerine sitem MHP Erdek ilçe Başkanaı Süleyman Sacit Yüksek´ten geldi.

/resimler/2017-6/10/0116296724044.jpg

MHP Erdek ilçe Başkanı Süleyman Sacit Yüksek konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada sert bir üslup kullanarak, "Bunlar kim, Zeytin üreticisi kim?, Ortalık yangın yeri olmuş dikili ağacı olmayan memleket sevdalısı çevrecilerin feryatları Meclis koridorlarında sağır kulaklara seslenirken, bazı siyasilerimiz konuya olan duyarlılıklarını açık gönüllülük ile konuşmaktan çekinmedi." dedi.

/resimler/2017-6/10/1225026102253.jpg

MHP İlçe Başkanı Süleyman Sacit Yüksek, "Gelişmeler Ankara bazında yüksek perdeden tartışılırken bir çok zeytin üreticimiz ne yazıkki durumun farkında dahi değil. Bu bizim içe dönük öz eleştirimiz. Tarım ve hayvancılıktan umduğunu bulamayan köylümüz hakkında çıkartılması eşikten dönen Zeytin yasa tasarısının ne olduğunu ve ayrıntıları hakkında bilgi sahibi değil."

"Zeytin üreticimiz ortağı olduğu, ürününü döktüğü birliklerin kendi hak ve hukukunu koruduğunu sanıyor!.. Oysa Ulusal zeytinciliğin kanaat önderleri Marmarabirlik ve Zeyder Başkanı Hidamet Asa ile Tariş Zeytin Birliği Başkanı Cahit Çetin´den "TIK!..." yok."

"Tariş ile Marmarabirlik düşmüş kurumsal kimliklerinin kaçıncı sırada olduğuna, Zeytin yasa tasarısı dün meclisten döndü, bugün Ziraat Odaları genel Başkan Bayraktar lütfen açıklamada bulundu."

"Köylü ve çiftçinin kuruluşu olan kurumların başındaki kimselerin yüksek sesle konuşmaları gereken dönemde sus-pus... Herkes komşunun saçağına tünemiş KERKENES..." 

"Tünenen o saçaklar Sultan Süleyman´a kalmadı sizede kalmaz, tarımsal istihsalde tutarsız politikalar köylüyü bitirdi. Üretici ne yapacağını bilmez halde, dün destekleme ile ekimi sağlanan Zeytin ağaçları bugün kesilmek isteniyor, Ulusal ceviz üretimi için bugün destek veren devlet yarın cevizleri kesmemizi isterse kimse hayıflamasın." dedi. 

/resimler/2017-6/10/0144261600618.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli