MHP Bandırma`ya destek verdi

MHP Bandırma`ya destek verdi

52 vekilimizle Bandırma'nın il olmasını destekleriz






Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği Büyükşehri bırak, il olmaya bak” adlı konferans Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapıldı. Konferansa MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdemir, MHP İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri ile partililer katıldı.

Konferansın açılış sunumunu yapan MHP İlçe Başkanı Kerim Karani Erkul , saygı duruşu ve istiklal marşı ardından konuşmacı MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz'ı kürsüye davet etti. Korkmaz konuşmasının ilk bölümünde Türk-Kürt tarihini ele alarak Kurtuluş Savaşı döneminden günümüze Türk-Kürt kardeşliğini simgeleyen örnekler verdi. Günümüzde BDP, CHP ve AKP'nin Türk-Kürt sorununa bakış açısını değerlendiren Korkmaz, daha sonra Büyükşehir Yasa Tasarısı hakkında bilgiler sundu.

Aynı zamanda eski bir Kaymakam olduğunu da dile getiren Korkmaz, yürürlüğe girecek olan Büyükşehir Yasa Taslağını bugün AKP'nin güvenilir 2-3 Milletvekilinden başkasının bilmediğini ve muhalefet partileri de dahil herkesten sır gibi saklandığını belirtti.

Korkmaz, bugünkü büyükşehir yasa tasarısını eyalet sisteminin ayak sesleri olarak değerlendirerek, Yasa ile 16 bin köy mahalle olacak. 1000 belde ve köy yakınındaki Büyükşehre mahalle olarak bağlanacak. 23 yeni ilçe kurulacak. Nüfusu 750 bini aşan 13 il büyükşehir olacak ama bu yasa taslağı genel kurula geldiği zaman, AKP 750 bin olan nüfus kıstasını 450-500 bine düşürerek, büyükşehir sayısını bir gecede 50-60'a çıkarma fikrindedir”dedi.

Yasa ile Vali, Kaymakam ve İl Özel İdareleri'nin görevlerinin, yetki ve sorumluluk sahalarının daraltılacağını belirten Milletvekili Korkmaz, Beldelerin imar yetkileri Büyükşehirlere geçecek. Bandırma Belediyesi'nin imar ve düzenleme yetkileri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek. İl Özel İdareleri ile mahalleye dönüşen belde belediyelerinin envanterindeki araç ve gereçler de yine Büyükşehir Belediyeleri'ne devredilecek.”dedi.

Milletvekili Korkmaz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Bandırma'da ve diğer büyükşehire çevrilmesi planlanan illerin mağdur olacak ilçe ve beldelerinde toplanacak imzalarla durumun vehametini İçişleri Bakanlığı'na bildireceklerini, Bandırma'nın il olması için verilecek her türlü kanun teklifi ve önergeyi de TBMM'deki 52 MHP Milletvekili ile destekleyeceklerini dile getirdi.

Konferansın sonunda MHP İlçe Başkanı Kerim Karani Erkul, MHP Milletvekili Korkmaz'a günün anısına plaket takdiminde bulundu. 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false