MHP de 24 Kasım

MHP de 24 Kasım

MHP`de kutlanan 24 Kasım Öğretmenler gününde mesleğin sıkıntıları anlatıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma Kadın Kolları Başkanlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında emekli olan öğretmenlere çiçek hediye etti. İlçe başkanlığından düzenlenen törene kadın kolları Başkanı Zila Gürel ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Törende konuşan Kadın Kolları Başkanı Zila Gürel "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verilişinin yıl dönümü olan 24 Kasım 1928, aynı zamanda 1981 yılından beri kutladığımız öğretmenler gününü 2014 yılında da birçok sıkıntı ve zorluklar içerisinde bulunan öğretmenlerimizin dertlerini ve çığlıklarını duyuramadığı bir günde kutlamaya çalışmaktayız"dedi.
 
- Sıkıntıları saymakla bitmez
 
Öğretmenlerin içinde bulunduğu sıkıntıların saymakla bitmeyeceğini dile getiren Gürel “Eşler arasındaki tayinlerden tutunda ders ücretleri, alan tercihleri, sıkıntılarının en büyüğüdür. Bunlarla beraber, son on yıldan beri yanlış bir milli eğitim politikası yüzünden onurları kırılan, haklarını ararken şiddete maruz kalan, geleceğini tahmin edemeyen, öğretmenlerimiz bu zorluklar karşısında bile minik yavrularımıza içinde bulundukları sıkıntıları hissettirmeden onların en güzel yetişmesindeki gayretleri ve cefakâr mesaileri, takdire şayandır”şeklinde konuştu.
 
 -Öğretmenlik itibarsızlaştırılıyor 
 
Gürel devamında şunları söyledi Görev yapan öğretmenlerimizin sıkıntıları kat kat fazla iken, atanamayan ve sayıları 400 bine yakın olan öğretmen adaylarımızın hak arama mücadelesi karşısında, hükümetin ve milli eğitim bakanının takındığı tavır ve söylediği sözler bütün öğretmen camiamızı yaralar ve incitir mahiyettedir. Öğretmenlerimizi yılda bir defa hatırlamak yetmez, onları her gün okullarında, sınıflarında, dağ başındaki zor şartlarda görev yaptığı yerlerde hatırlamak ve onlara sahip çıkmak gerekir.Öğretmenlerimiz son yıllarda şiddet kurbanı olmuştur. Öğretmeni ve öğretmenlik mesleğini değersizleştirmeye, küçümsemeye, hor ve hakir görmeye yeltenenler eninde sonuna sükûtu hayale uğrayacaklardır" 


  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false