MHP´den basın toplantısı

MHP´den basın toplantısı

MHP İlçe Başkanı Bakkal Yurttaş: -Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma teşkilatından şu ana kadar istifa eden kimse yok..

MHP İlçe Başkanı Bakkal Yurttaş:

- Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma teşkilatından şu ana kadar istifa eden kimse yok..

- 3 Okul aile birliği çaylarında dansöz oynatmış! Niye bir okul yöneticilerine soruşturma açıldı?

/resimler/2019-6/18/1736500182358.jpg

Bandırma Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İlçe teşkilatı tarafından bir basın toplantısı düzenlenerek gündemdeki konularla ilgili gazetecileri bilgilendirdi.

Basın toplantısına İlçe Başkanı Bakkal Yurttaş, Belediye meclis üyeleri Harun Algül ve Erol Çakır, Genel Sekreter Mustafa Rastıkçı, Yönetim Kurulu üyeleri Osman özen, Numan Sigo, Mahalle temsilcileri Kadir Seremet, Erdal Kaş ile Ayhan Kukudaş, Hasan Kısa, Mehmet Güven, Mümin Şen katıldılar.

Toplantının açış konuşmasını yapan ve Bandırma´nın ve ülkenin gündeminin yoğun olduğuna dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal, ?Bu gündemin yoğunluğunda bizde sizlerle dertleşip, vatandaşlara kendimizi anlatmaya, sizlerin aracılığı ile gayret edeceğiz.?

Öncelikle ilçemizde Bandırma Belediyesinin yapmış olduğu bir önceki dönemde bir İnönü Caddesi´nde bir düzenleme vardı. Yaya geçidinin düzenlemesi şeklinde planlandı, uygulandı. Fakat 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimleri sonucunda seçilen yeni belediye başkanı ve yönetim bu uygulamayı farklı bir şekle getirdi. Farklı şekle getirdi derken, bir önceki uygulamanın hemen hemen aynısını yapmaya çalıştı. Fakat Kâşif acar Caddesi´nin oraya tekrar bir ışıklandırma yaparak, çok anlaşılmaz bir şekilde bir karmaşaya sebep oldu diye yaşayarak izliyoruz.  Öncelikle bunu gündeme getirmek istedik ki, yaklaşık 15 metre ilerisinde Emniyet´e varmadan önce tekrar bir yaya geçidi var. Işıkların 10 metre arasında tekrar bir ışıklandırma yapılarak bu karmaşa biraz daha aşılmaz hale geldi. Dedi.

/resimler/2019-6/18/1737126120061.jpg

Daha sonra söz alan belediye meclis üyesi Harun Algül,  yapılan çalışmayı izlediklerini vurgulayarak şunları aktardı:

? Yapılan çalışmayla ilgili bir toplantı yapılmadı. Bu tür konularda özellikle şehrin ana arterlerinde yapılacak düzenlemelerde grafik ve çizim olarak belediye meclisine gelmesini, bunların üzerinde tartışılmasını,  ondan sonra uygulamaya geçilmesini doğru buluyoruz. Bunu Dursun Mirza döneminde yaşamadık. Biz yaptık oldu modunda yapıldı. Vatandaş bundan memnun kalmadı. Burada aslından yaya sayımlarının yapılarak, buranın dört şeritte mi üç şeritte mi kalacağı, mecliste konuşulması hatta esnaftan da görüş alınması lazımdı. Hatta bununla ilgili komisyonlar kurulması lazım?

/resimler/2019-6/18/1737470808286.jpg

Belediye´nin satışlarla ilgili gayrimenkul yönetim planı çıkarılması taraftarı olduklarını da sözlerine ekleyen Algül, ?Bazı hatalı satışlar gerçekleşti. Analizlerin yapılıp ortaya konması lazım. Gerçek bir yönetim böyle olur. O yüzden satışlarla ilgili ?Gayri Menkul Yönetim Planı´ diyoruz.?

Harun Algün´den sonra konuşmasını sürdüren ilçe başkanı Yurttaş Bakkal, geçtiğimiz ay içerisinde Bandırma´da ilköğretim okullarının düzenlemiş olduğu okul aile birliklerinin organize ettiği, aynı günde üç okul ile birliğinin yapmış olduğu bir çay programında enteresan olan bir hadise var. Bandırma Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu´nun okul aile birliğinin yapmış olduğu çayda bir dansöz programa çıkıyor. Aynı günde o dansöz iki programda daha sahne alıyor. Fakat ne haksa, ne hikmetse, sadece ve sadece Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu müdürü ve idarecileri hakkında soruşturma başlatılıyor.

/resimler/2019-6/18/1738159715136.jpg

Bunu düzenleyen okul aile birliği, bu Bandırma´da ilk defa olmuyor. Ve aynı gün 3 okulun aile birliği de bayanlara çay da bir dansöz programa dahil oluyor.

Bu okullara işlem yapılmıyor. İdari soruşturma açılmıyor. Sadece bir okul hakkında soruşturma açılıyor. Burada da bir çarpıklık var. Sizler aracılığı ile bunu da kamuoyuna duyurmak istiyorum. Dedi.

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili yapılan çalışmaları da gazetecilere aktaran Yurttaş Bakkal, ? Bizlerde elimizden geldiği kadar birebir ulaşabildiğimiz İstanbul´daki seçmenlere neden Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım´ın 23 Haziran´da İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı olması için destek verilmesi konusunda telkinlerde bulunuyoruz ve destek istiyoruz.?

 Birde Bandırma da son günlerde bizim teşkilatımız mensubu olduğunu ifade eden ve Milliyetçi Hareket Partisi´nden istifa ettiğini beyan eden arkadaşları olduğuna dikkati çeken MHP İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal, ? MHP´den istifa eden beyanı söyleyen şahısların MHP Partisi Bandırma İlçe teşkilatına şu ana kadar teslim etmiş oldukları bir istifa dilekçesi yoktur.?  dedi. Ahmet PESEN

/resimler/2019-6/18/1738434403322.jpg



Anahtar Kelimeler: basın toplantısı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli