Mikrofon ile arasına maske girdi.

Mikrofon ile arasına maske girdi.

18 Nisan Dünya Amatör radyocular gününde Bandırma'nın ilk özel radyosu editörü Umut Can, Gazeteci Kaan Bingül'e konuştu.

Uğur Can; "Radyo dinleme oranları arttı"

28 yıllık geçmişiyle, Bandırma’nın ilk özel radyosu Radyo Venüs’ün Koordinatörü Uğur Can, karantina sürecinde radyo dinleme oranlarının ciddi oranda arttığını söyledi. 

18 Nisan Dünya Amatör Radyo Günü münasebetiyle, radyoculuk sektörünün sorunlarını değerlendiren Radyo Venüs’ün Koordinatörü Uğur Can, umutlu konuştu. Can, “Sosyal medya popülerliğini eninde sonunda kaybedecek. Radyo ise iyi ve kötü günde hep olacak” dedi. 
Karantina günlerinde RTÜK’ün yaptığı resmi ölçümlerin bunun en büyük göstergesi olduğuna dikkat çeken Can, “Yaşadığımız olağanüstü süreçte gördük ki radyo dinleme oranları ciddi oranda arttı. Radyonun yadsınamaz bir yeri olduğu açıktır ve hiçbir zaman önemini yitirmeyecektir. Bu bizim ve program yapımcı arkadaşlarımız için hem sevindirici hem de ilerisi için umut verici” diye konuştu. 4 yaşından beri ailesinin kurduğu radyoda büyüdüğünü ifade eden Can, öğretmen olmasına rağmen, radyo aşkının daha ağır bastığını söyledi. 


YÜKSEK TELİF HAKLARI SEKTÖRÜ ZORLUYOR
Radyo’nun son dönemde sosyal medyanın gerisinde kaldığı gerçeğini kabul ettiklerinin altını çizen Can, en önemli sorunlarının ise telif hakları ve vergi gibi yüksek giderler olduğunu vurguladı. Can, “Telif hakları nüfusla orantılı. Yüksek nüfuslu bölgelerdeki radyolar daha fazla telif ödüyor. Bandırma’da belki daha az telif ödüyoruz ama gelirlerimizin azlığı bizi zorluyor. Birçok meslektaşımızın yüksek giderler nedeniyle ayakta kalma zorluğu yaşıyor. İşin kötü tarafı bu sorunlarla ilgilenen de yok” diyerek sektörün yaşadığı sorunları dile getirdi.



Anahtar Kelimeler: Mikrofon arasına maske girdi.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı