Milletvekili Akın’dan Yargıtay kararı değerlendirmesi

Milletvekili Akın’dan Yargıtay kararı değerlendirmesi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın: “Hüseyin Sarı’ya yapılan siyasi linçtir”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın,  CHP Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile ilgili 1 yıl 15 günlük hapis cezasının Yargıtay 5. Dairesi tarafından onanmasını değerlendirdi.

Olayı “siyasi bir linç” olarak niteleyen Akın, şunları söyledi:

 

“Halkın oylarıyla seçilenlerin, böyle siyasi ayak oyunlarıyla görevden uzaklaştırılmalarını son derece yanlış ve demokrasiye aykırı buluyorum. AKP iktidarı ne yazık ki bu oyunlardan ve siyasi linçlerden hiç vazgeçmiyor. Artık bu çeşit oyunların geçmişte kalması gerekir. Ama Erdek Belediye Başkanımıza uygulanan bu siyasi linç ne ilktir, ne de son olacaktır gibi gözüküyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, biz ülkemize yeniden demokrasiyi getirme kararlılığındayız. Bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz. Kaldı ki, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ya ceza verilmesine yol açan ihale, Sarı’nın, AKP’den belediye başkanlığını yürüttüğü yaklaşık 12-13 yıl öncesinde yapılmıştır. Siz, bu dosyayı yıllarca bekleteceksiniz, sonra da CHP belediye başkanı olduğu dönemde gündeme getirerek ceza vereceksiniz. Bu olayı ‘siyasi linç’ten başka şekilde değerlendiremiyorum. Ama bizi yıldıramazlar. Bu ülkeye demokrasiyi getirme mücadelemizden vazgeçiremezler.”

PAZARTESİ GÜNÜ ERDEK’E GELİYORUM

Milletvekili Ahmet Akın, tüm işlerini bırakarak, pazartesi günü Erdek’e geleceğini belirtti. Akın, Erdek’te, konuyla ilgili olarak daha ayrıntılı açıklama yapacağını sözlerine ekledi.    ÖNDER BALIKÇI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli