Milletvekili Havutça, Denizcilik Fakültesi'nin peşinde

Milletvekili Havutça, Denizcilik Fakültesi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma'da aylardır eğitim-öğretime başlayamayan Denizcilik Fakültesi'nin peşini bırakmıyor.

 

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma'da aylardır eğitim-öğretime başlayamayan Denizcilik Fakültesi'nin peşini bırakmıyor.

Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı'nın, Denizcilik Fakültesi'ne Ne Oldu?” başlıklı yazısındaki düşüncelerine aynen katıldığını vurgulayan Havutça, şunları söyledi:

Sayın Balıkçı'nın da belirttiği gibi Denizcilik Fakültesi, ilk iki yıl, nazari derslerini kendisine tahsis edilen Bandırma İİBF binasında görebilir. Teorik dersler, üçüncü yıl başlıyor. Balıkesir Tıp Fakültesi bile ilk yıl, Bursa'daki bir binada eğitim-öğretim görmedi mi? Mâdem ki, Denizcilik Fakültesi binasının yapımını yine Bandırma'ya, Bandırmalı işadamlarına yıkmak istiyorlar. Merak etmesinler, daha önce çeşitli okullarda gerçekleştirdiğimiz gibi bu binayı da yine yaparız.”

Havutça, Denizcilik Fakültesi'nin neden açılmadığını Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'a soracağını, ayrıca konu ile ilgili olarak TBMM'ye önerge vereceğini açıkladı.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı