Milletvekili Havutça İDO Tsunamisine karşı eyleme geçti

Milletvekili Havutça İDO Tsunamisine karşı eyleme geçti

Ayarsız fiyat artışlarını protesto eden Milletvekili Namık Havutça Yarın sabah İDO İskelesi önünde eylem yapacak






CHP Milletvekili Namık Havutça özelleştirilmesi ardından hayata geçirilen keyfi fiyat tarifeleri ile toplumsal antipatiye neden olan İDO için başlattığı mücadelesine yarın sabah Deniz otobüsünün Bandırma ya varış saatinde protesto eylemi ile devam ediyor.


Havutça bu noktada ortaya koyduğu ısrarlı takipleri ile konuyu Ulaştırma bakanlığının gündemine taşıyarak İDO nun toplumsal rahatsızlık veren keyfi fiyat tarifelerine ``DUR`` demesini isteyen önerge vermişti.

Milletvekili Namık Havutça, Demokratik toplumlarda hiçbir toplu taşıma aracının hangi gerekçe ile olursa olsun böyle bir uygulamayı hayata geçirmesinin sözkonusu olamayacağını vurgulayarak, Kimsenin bu özelleştirmede kimseye zorla mal satmadığını belirterek, Şimdi de kar etmesi için saba sarfetmemesi gerektiğini söyledi.


İDO gibi kurumsal kimliğe sahip toplu taşıma araçlarının gerek sefer uygulamalarındaki tutarsızlığının, gerekse fiyat uygulamasındaki tutarsızlığının tam bir duyarsızlık örneği oluşturduğunu belirterek Ulaştırma bakanlığını göreve davet etti.

Havutça yarın sabah saat 09.00 da Bandırma limanına yanaşması gereken İDO Deniz otobüsünün geliş saatinde yapacağı protestoya halkında büyük katkı vermesi bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı