Milletvekili Namık Havutça: Her zaman halkın çıkarlarının yanında oldum”

Milletvekili Namık Havutça:  Her zaman halkın çıkarlarının yanında oldum”




CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, bir internet sitesinde, Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.'nin(BAGFAŞ) iftar yemeğine katılması
ve bu şirketin, dış krediyle yapmak istediği yeni fabrikalara, çevreyi kirleteceği gerekçesiyle karşı çıkmadığını öne sürerek eleştirilmesi nedeniyle açıklama yaptı.


Söz konusu şirketin iftar yemeğine ilk kez katıldığını vurgulayan Havutça, şu değerlendirmede bulundu:

Kaymakamlar ve belediye başkanlarının da hazır bulunduğu yemeğe, Balıkesir'in bir diğer milletvekili Cemal Öztaylan ile birlikte ben de katıldım. Bu yemekte ilk kez BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gençer ile karşılaştım. Yemekten sonra yaptığı konuşmayı da biraz agresif ve meydan okur gibi buldum. Ancak beni tanıyanlar bilir ki, her zaman halkın çıkarlarının yanında yer alırım. BAGFAŞ'ın, bu tesisleri, ÇED Raporu almadan yapmaya çalıştığı öne sürülüyor. Şimdiye kadar bu konuda lehte veya aleyhte hiçbir açıklamam olmadı. Ancak konuyu inceletip, yasalara aykırı bir uygulama varsa karşı çıkmamız kadar doğal bir olay yoktur. Ancak, bir davet üzerine katıldığım bir iftar yemeğini bahane ederek, beni ‘kağıttan kaplan' olarak nitelendirmek isteyen arkadaşlar, bana büyük haksızlık yapıyorlar. Benim, hiçbir zaman ne şirketlerde hissem, ne de yönetim kurulu üyeliklerim oldu. Şu anda da, öğretmenlikten sağladığım emekli maaşım da kesildi, yalnızca milletvekili maaşımla geçiniyorum.”

Milletvekili Havutça, Halkın çıkarları doğrultusundaki mücadelemi bundan sonra da sürdüreceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli