Milletvekili Öztaylan: "Zamanında mahkemeye verdikleri bizim hizmetlerimize şimdi sahip çıkıyorlar"

Milletvekili Öztaylan:

       

AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, düzenlediği basın toplantısında, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Öztaylan`dan önce konuşan AKP İlçe Başkanı Mehmet Aslaner, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere şimdiden hazırlandıklarını vurgularken, "Önümüzdeki yerel seçimde Bandırma Belediyesi`ni, CHP`nin elinden alacağız" dedi.
Ardından konuşan Milletvekili Öztaylan, şunları söyledi:
"Sedat Pekel`in başkanlığındaki belediye yönetimi, benim, hizmetlerini engellediğimi öne sürüyor. Hangi hizmeti yapmışlar ki, engelleyeyim. Sadece bir uygulamalarına karşı çıktım. O da, arkasında çocuk yuvasının yer aldığı yere benzinlik yapımıydı. Elbette ki, çocuklarımızın can güvenliğini düşünerek, buna karşı çıkacaktım. Bunlar, benim belediye başkanlığım döneminde sahil bandına yapılan Uğrak`a, Kristal`e, balıkhaneye, Şehir Kulübü`ne, hatta Atatürk anıtı bölgesindeki mermerlere bile karşı çıkarak, şikayette bulunmadılar mı? Daha sonra şimdi, açılışına Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu`nu davet etmeye hazırlandıkları AVM`ye karşı mahkemeye başvurarak, iptal davası açmadılar mı? Bu merkezin açılışına, müteahhit firmanın davetlisi olarak katılacağım. Ancak, TBMM`ne vereceğim önerge ve yapacağım konuşmayla CHP`nin, hiçbir katkısı bulunmayan bu yere nasıl olup da sahip çıktığını sorup, anlatacağım. Yapımına hiçbir katkıları bulunmayan bir yeri, Gednel Başkanlarına açtırmaya utanmayacaklar mı? "
Belediye başkanlığı döneminde kendi makam aracını, kendisinin kullandığını, yardımcılarının sekreterleri ve makam araçları bulunmadığını, şu anda Pekel`in son model bir makam aracının yanı sıra yardımcılarının da makam aracı ve sekreterleri bulunduğunu belirten Öztaylan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Pekel, yeni belediye binasındaki makam odasının arkasına dinleneceği, iki yataklı, banyolu, tuvaletli bir dinlenme odası yaptırırken, namaz kılmak isteyen vatandaşlar için özel bir yer yaptırmayı düşünmüyor. Demokrat bir yapıya sahip olduğunu öne süren bu yönetim, meclis üyelerimizi, gazetecileri bile sindirdi. 70 bin ton asfalt döktüklerini öne sürüyorlar. Acaba çevre yoluna dökülen asfaltları da mı bunun içine katıyorlar. Ya da kantarları bozuk."
Gazetecileri sorularını da yanıtlayan Öztaylan, Bandırma Denizcilik Fakültesi binası yapımı için yıkılan eski tekel binasının belediyeden istendiğini, buna Pekel yönetiminin olumsuz yanıt verdiğini öne sürerken, "Bu fakültenin, deniz kıyısına yakın yerlere yapılması uygun görülüyormuş. Eğer yer verilseydi, bu fakülte, buraya 1 milyon 533 bin lira harcanarak yapılacaktı. Ancak, şimdi bu öğretim yılında açılıp açılmayacağını bilmiyorum" dedi.
Öztaylan, Bandırma`nın il olmasını en çok kendisinin istediğinin altını çizerken, "Bu konunun çok yakın takipçisiyiz" diye konuştu.

Toplantıda, Demokrat Parti`den, AKP`ye geçen 25 kişinin rozetleri de Öztaylan tarafından takıldı.

 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı