MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR

MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR

MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR

Gönen Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Filiz Kulaksız Türkçe dersini öğrencilerine sevdirmek için farklı bir yöntem denedi.

Milli Kültür ve Değerlerimiz temasına ait kültürel değerleri adeta Etnografya Müzesi´ne dönüştürdüğü okul koridorlarında sergileyen başarılı öğretmen, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası´nı da kutlayarak öğrenci, veli ve öğretmenlere keyifli bir gün geçirtti .Okul koridorunda yöresel kıyafetler, yöreye has yiyecek, içecek ve yemekler, çeyizlik eşyalar, dergiler, kitaplar ve Gönen´de doğmuş Ömer Seyfettin ve Salim NİZAM gibi yazarların eserlerini de sergileyen Türkçe öğretmeni yaptığı çalışmanın örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

Velilerin de katılımıyla, pilavdan saçaklı mantıya-Çıngıllı-keşkeğe kadar yöreye has yiyeceklerin sergilendiği okulda öğrenciler, öğretmenler ve veliler kültürlerini yakından tanıma olanağını sağladılar. Bir hafta sürecek sergiyi çok sayıda öğrenci ve velinin gezmesi bekleniyor.

Okulun kalitesinin her geçen gün artığını, her yıl en az üç Fen Lisesine öğrenci yolladıklarını söyleyen Okul Müdürü Yunus DOĞRU, Okulun koridorlarında her hafta farklı bir etkinliği görmek bizi mutlu ediyor, bu konuda emeklerinden dolayı öğretmenlerime ,öğrencilerime ve değerli katılımları için velilerime çok teşekkür ediyorum, dedi. AHMET ILGAZLI/GÖNEN

/resimler/2016-12/10/0130546804803.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli