Milli oyuncu ameliyat edildi

Milli oyuncu ameliyat edildi

BANÜ GSK Kadın Basket Takımının milli oyuncusu Büşra Çevik, dizindeki sakatlık nedeniyle ameliyat oldu.

19 Ocak’ta İzmir’de oynanan karşılaşmada ön çapraz bağları kopan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü(BANÜ GSK) Kadın Basketbol Takımı’nın milli oyuncusu Büşra Çevik, başarılı bir operasyon geçirdi. 

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi (KBBL)’nde mücadele eden BANÜ GSK Kadın Basket Takımının milli oyuncusu Büşra Çevik, dizindeki sakatlık nedeniyle ameliyat oldu. İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı’nda da forma giyen ve Avrupa Şampiyonluğu yaşayan Büşra’nın, 19 Ocak’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılaşmasında, daha önce ameliyat olduğu sağ diz ön çapraz bağları kopmuştu. Genç oyuncu, Balıkesir Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Spor Hekimi, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Aziz Atik tarafından dün ameliyat edildi. 
“İKİNCİ AMELİYAT 5 – 6 AY SONRA”
BANÜ GSK ve Milli Takım oyuncusu Büşra’nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, ameliyatı gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Aziz Atik, “İki basamaklı tedavimizin ilk ameliyatını gerçekleştirdik. Büşra’nın daha önce ameliyat olduğu çapraz bağları yeniden esnemiş ve kopmuş. Mevcut defekti temizledik ayrıca menüsküsünde küçük yırtığı vardı onu da diktik. Şimdi kemikteki tünellerin dolmasını bekleyeceğiz ve 5-6 ay sonra ikinci bir ameliyat daha gerçekleştireceğiz.” diye konuştu. 
İKİ REKTÖRDEN BÜŞRA’YA ÖZEL İLGİ
BANÜ GSK Başkanı Barış Yıldırım, başarılı sporcunun daha sağlıklı ve güçlü şekilde sahalara geri döneceğini söyledi. Başkan Yıldırım, “Pandemi süreci nedeniyle ameliyatı ertelenen Büşra, normalleşme süreci başlar başlamaz başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Aziz Atik hocamıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca oyuncumuzun sakatlandığı andan, ameliyat edilene kadar ki süreçte ilgilerini eksik etmeyen Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Balıkesir Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. İlter Kuş hocamıza minnetlerimizi sunuyoruz.” dedi. 5 - 6 ay sonra ikinci bir ameliyat daha geçirecek olan başarılı sporcunun 10 ay ile 1 yıl arasında tam performansla sahalara dönebileceği öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: Milli oyuncu ameliyat edildi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli