Milliyetçi yazar Arvasi anıldı.

Milliyetçi yazar Arvasi anıldı.

Eserleri ve Milli duruşu ile Milliyetçi akımın gönül adamı Seyyit Ahmet Arvasi Edremit Ülkü Ocakları gençleri tarafından ölümünün 23. yılında andı.




______________________________________ Enver DOLGUN / EDREMİT
Edremit ilçesi Edremit Ülkü Ocakları toplantı salonunda ülkücü gençler ölümünün 23. yılında Seyyid Ahmet Arvasi'yi anıp Türk - İslam ülküsünün inançlı eri, sarsılmaz kalemi, yiğit gönül, fikir ve dava adamı Seyyid Ahmet Arvasi'nin yaşamı anlatıldı.
İslam âleminin huzurunun ve refahının ancak Türk milletinin ve devletinin güçlü olmasıyla mümkün olacağının idrakinde olan Arvasi Hoca, 12 Eylül zulmünün ülkücülere reva gördüğü Mamak zindanlarında kalp krizi geçirmiştir” diyen Edremit Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Yıldırım, Türk - İslam ülküsünün inançlı eri, sarsılmaz kalemi, yiğit gönül, fikir ve dava adamı Seyyid Ahmet Arvasi'yi Hakk'a yürüyüşünün 23. sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz” dedi.

12 Eylül döneminde Mamak zindanlarında çilesini doldurduktan sonra inandığı ve ömrünü vakfettiği Türk milliyetçiliği davasını, bugün bizlere miras kalan eserleriyle tüm topluma anlatan Seyyid Ahmet Arvasi; Türklük ve İslamiyet'in birbirinden hiç bir şekilde ayrılamayacak olduğunu kavrayan değerli bir mütefekkirdir” diye konuştu.

Arvasi'nin Türklük ve Müslümanlık ikiliği yaratılarak zihinlerin bulandırılmak istendiği bir devirde, Türk - İslam düşmanı bu zevata en güzel cevabı Türklük ve İslamiyet'in bir güzel terkibi olan milliyetçilik anlayışıyla verdiğini söyleyen Başkan Mehmet Yıldırım, Tüm mazlum milletlerin felaha ermesi için Türk milliyetçiliğini adres göstermiştir. Dedi.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı