Mim. Tanrıöver; "Erdek için kültür mirası çok önemli"

Mim. Tanrıöver;

Erdekli Mimar ÇisemTanrıöver: “Özel Çevre Koruma Alanı’nın Erdek’e gelecekte önemli bir avantaj sağlayacağını düşünüyorum”

AK Parti Erdek Belediye Meclis Üyesi, mimar Çisem Tanrıöver Özhuy, son olarak çıkarılan ve Erdek dahil kıyıya sahili olan “Özel Çevre Koruma Alanı” planının 3-4 aylık süre içinde Erdek ve Kapıdağ’da da imarlar izni verilmesini durdurduğunu belirten Tanrıöver, “Bu karar müsilaj nedeniyle alındı. Kapıdağ’da da Belkıs Mahallesi’nden başlamak üzere imar yasağı geldi. Ancak şimdi dezavantaj gibi görülen bu kararın, gelecekte avantaj durumuna dönüşeceğini düşünüyorum. Bundan sonra yapılacak imar planları, ilgili Bakanlık tarafından denetlenecektir. Bu arada da gözümüz gibi bakmamız gereken Kapıdağ’ın korunması için büyük yarar sağlayacaktır” dedi.

Erdek’in Kastri bölgesi başta olmak üzere birçok bölgenin beklediği 1/5 binlik imar planlarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından her ilçe bazında ihaleye çıkarıldığını vurgulayan Tanrıöver, “Bu planlar yapılıp yürürlüğe girdikten sonra Erdek’in imar sorunlarının ortadan kalkacağına inanıyorum” diye konuştu.

Sit alanlarının da imarlaşmaya engel olduğuna işaret eden Tanrıöver, şu değerlendirmede bulundu:

“Tabii ki, tüm ülkemiz gibi Erdek için de kültür mirası çok önemlidir. Bu mirası korumak hepimizin görevidir. Kapıdağ da bu bağlamda korunmak zorundadır. Kapıdağ, çok geniş ve kontrolü zor bir bölge. Sık sık imar yasası ve yönetmeliğine aykırı yapılaşmalar oluyor. Erdek Belediyesi de bu ruhsatsız yapıları, kaçakları belirlemek için oluşturduğu bir ekiple takip ederek, gereken işlemleri yerine getiriyor.”

Mimar Çisem Tanrıöver Özhuy, tır ve kamyonların, kent merkezinden geçerek limana gelmelerinin de trafik açısından büyük risk yarattığını belirterek, “Tabii ki, bu araçlar için yeni bir limanın yer alacağı bir bölge ve çevre yolu gerekli. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını biliyorum” diye konuştu.

Tanrıöver, Erdek turizminin canlanması için turizmin deniz-kum-güneş üçgeninden çıkarılarak çeşitlendirilip, 12 aya yayılması gerektiğine dikkati çekerek, Erdek’in, İstanbul’a yakın olma avantajını bugüne kadar yeterince değerlendiremediğini sözlerine ekledi.     ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı