Mimarlar Odasında Çağrı Aldemir dönemi

Mimarlar Odasında Çağrı Aldemir dönemi

Bandırma Mimarlar Odası: “Bandırma’da ada bazlı kentsel dönüşüm gerekli”

Mim. Çağrı Aldemir’in başkanlığında yeni göreve gelen Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Bandırma Temsilciliği çalışmalarına hızlı başladı.

Mim. Çağrı Aldemir’in başkanlığındaki yönetim kurulunda Tuğba Karadağ, Alp Özbay, Semih Solak ve Pınar Yaman görev yapıyor.

2012 yılında mesleğe; Bandırma’da Mimar Şerafettin Engüdar’ın yanında başladığını, sonrasında buradan kazandığı bilgi birikimi ve tecrübe ile kendi ofisini açtığını belirten başkan Çağrı Aldemir, tüm üyeleri kucaklayan bir yönetim oluşturacaklarını söyledi. Bandırma’nın deprem riski yüksek bir ilçe olduğuna dikkati çekerek, “Bandırma’daki binaların yüzde 80’ini eski yapılar oluşturuyor. Otopark yönetmeliğinin eski yapı stokunu yenilemenin önündeki en büyük engel olduğunu belirtti.  Yapı denetimlerin havuz sistemine geçildikten sonra Balıkesir’in tüm ilçelerine hizmet vermek zorunda kaldığını ancak Balıkesir’in büyük yüzölçümüne sahip bir il olduğundan dolayı sistemin aksak şekilde yürüdüğünü söyledi.

Yönetim kurulu üyeleri Tuğba Karadağ ve Semih Solak ise depremde yıkılma riskine karşı Bandırma’daki birçok bölgede parsel bazlı değil, ada bazlı kentsel dönüşümün gerekli olduğuna işaret ettiler.

Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi’ne bağlı Mimarlar Odası Bandırma Temsilciliği’nin 126 üyesi bulunuyor.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı