Minder ve Yağlı Güreşte alt yapı girişimi

Minder ve Yağlı Güreşte alt yapı girişimi

Erdek´te kurumlar arası koordinasyondan olumlu sonuç alındı. Güreşte girişimler başlıyor.

Erdek, Gençlik hizmetleri ilçe spor müdürü Minder ve Atasporu Yağlı güreşlerde geleceğe ışık tutacak altyapı çalışmalarına start verdi.

/resimler/2016-10/14/0158380190856.jpg

Güreş sporuna büyük hizmetler vermiş ve halen Bandırma Gençlik Hizmetleri İlçe spor müdürlüğü ve Bandırma Güreş İhtisas kulübü sporcularını çalıştıran İsmail Kurttürk ve İsmail Çaylak ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alındı.

Erdek, Gençlik hizmetleri ilçe spor müdürlüğünde gerçekleştirilen koordinasyon görüşmesinde hazır bulunan Bandırma 17 Eylül Kurtuluş Bayramı Geleneksel Pehlivan Güreşleri Ağası Orhan Narin´de hazır bulundu.

Gençlik Hizmetleri İlçe spor Müdürü Erdem Eren, Halk Eğitim garantörlüğünde minder güreşleri şeklinde başlatılacak çalışmalar için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli temaslara geçildiğini, ilk ve orta dereceli okullar üzerinde yapılacak güreş sporunu seven öğrenciler üzerindeki tarama sonucu tespit edilecek öğrencilerden oluşturulacak takımın, Erdek Kapalı Spor salonunda çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

/resimler/2016-10/14/0159139097734.jpg

Erdek´te haftanın belirli günlerinde yapılacak çalışmaları stratejik olarak destekleyecek olan Bandırma Güreş Ağası İş Adamı Orhan Narin´de Atasporu Güreş´in Bandırma ve Gönen´den sonra Erdek´te de plan ve programlı bir şekilde yapılmasının bölge güreş sporu adına önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, ?Gerek Atasporu Yağlı Güreşlerde, gerekse minder ve grekoromende sayısız başarıları olan bölgemizin adı uzun yıllar önce tüm güreşlerle birlikte anılmasına rağmen yaklaşık 30 yıldır bu alanda büyük bir zafiyet olduğunu müşahede etmiş bulunmaktayım. Bölgemizde Güreş sporunun en üst noktada yapılması ve başarı kaydedecek sporcularımızın yeniden tarihe geçmesi için gecikmiş altyapı çalışmalarını bir an önce başlatmalıyız. Ben inanıyorum ki, yakın gelecekte bölge güreş sporcularımız özlenen başarılar ile Güreş sporumuzdaki başarı çıtasını yeniden en üst noktaya taşıyacaklardır.? Dedi.

Erdek Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Erdem Eren; ?Güreşte söz sahibi, başarıları yadsınmayacak iki önemli isim İsmail Kurtdemir ve İsmail Çaylak hocalarımız ile yapacağımız çalışmaların sonucunu en kısa zamanda alacağımızdan şüphem yok, Bu anlamda hem Halk Eğitim Müdürlüğümüz, hem de Milli Eğitim İlçe Müdürlüğümüz gerekli stratejik desteği vereceklerdir. Gençlik Hizmetleri İlçe Spor müdürlüğü olarak salonumuzda bulunan Güreş salonu emrinizdedir, Güreş sporuna gönül vermiş değerli Ağamız yanımızda, daha ne isteyelim.? Diyerek Erdek´te Güreş sporunun ilk basamağına çıta koymak adına heyecanlandı.

Güreş Antrenörü İsmail Kurttürk; ?Atasporu Güreş´e adanmış isimler olarak her platformda ortaya yüreğimizi koyarak sürdürdüğümüz çalışmalar ve elde ettiğimiz başarılar hep onurumuz olmuştur, Erdek´te de Bandırma ile kol kola vereceğimiz mücadele sonucu gerek salon güreşlerinde, gerekte Atasporu yağlı çayır güreşlerinde bölgenin adını yeniden en üst noktaya taşımak bizim sevdamızdır.? Dedi.

Güreş Antrenörü İsmail Çaylak; ?Hedefe kilitlenen bir sporcu kadar, onu kürsüye taşıma noktasında bilgi ve becerisi yanı sıra emeği ve çabasını ortaya koyan antrenörlerin özlemi de kalıcı başarıları sağlamaktır. Değerli ustam İsmail Kurttürk ile el birliği içinde arzulanan başarıları kazanma adına elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. ?Dedi.

/resimler/2016-10/14/0159466129676.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli