Minik öğrencilerden Tıp Fakültesi Dekanına ziyaret

Minik öğrencilerden Tıp Fakültesi Dekanına ziyaret

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nureddin Cengiz’i, Bandırma Mutlu Çocuklar Ana Okulu öğrencileri ziyaret etti.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nureddin Cengiz’i, Bandırma Mutlu Çocuklar Ana Okulu öğrencileri ziyaret etti. 

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla öğretmenleri Yasemin Ungan, Çağla Alkan, Özge Erdem ve Aybüke Can ile birlikte gelen ana okulu öğrencileri, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nureddin Cengiz ve dekan yardımcıları Engin Aydın ve Prof. Dr. Ayşe Güldem’i kutladılar. Prof. Dr. Cengiz, öğrencilerin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Gelecekte sizlerin arasından da doktorlar çıkacak ve ülkemize sağlık hizmeti sunacaktır” dedi.

TIP FAKÜLTESİ DEKANI Prof. Dr. NUREDDİN CENGİZ'den AÇIKLAMA

Bu arada “Bandırma Manşet” internet haber sitesinin sorularını yanıtlayan Dekan Cengiz, 2020 yılında kurulan Tıp Fakültesi’nin, yaptıkları protokol gereğince İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi çatısı altında, 40 öğrenciye eğitim-öğretim vermeye başladığını belirterek, şunları söyledi:

“Fakültemizde bu yıl üçüncü sınıf öğrencilerimiz var. Fakültemize her yıl 40 öğrenci alıyoruz. Halen bünyemizde bulunan 120 üçüncü sınıf öğrencimize, 4 ve 5. sınıflarda, üniversitemize bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanemizde klinik içerikli eğitim-öğretim aldırmak istiyor ve bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Bu 120 öğrencimiz, ülkemizin çeşitli kentlerinden gelmiş bulunuyor. Öğrencilerimizin kız-erkek oranı yarı yarıya. Üniversitemize öğrencileri sayısal ağırlıklı alıyoruz ve sözel ağırlıklı eğitim-öğretim veriyoruz. 40’ın üzerinde akademisyen ve öğretim üyemiz var. Akademisyen ve öğretim üyelerimizin sayıları her geçen gün artıyor.”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin doktor kalitesinin mutlaka artması gerektiğine dikkati çeken Dekan Prof. Dr. Nureddin Cengiz, şu değerlendirmede bulundu:

“Hastanemizin kalitesi mutlaka artmalı. Başta profesör veya doçent bir başhekim ve kaliteli yeni doktor beklentimiz var. Yoksa tipik bir ilçe hastanesi olarak kalır.”  ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı