Mirza, Baski kazılarına talip

Mirza, Baski kazılarına talip

Bandırma Belediyesi tüm altyapı kazılarına cevap verecek donanıma sahip olduklarını açıkladı.

              "TÜM KAZILARI BİZ TAMİR EDELİM"

Belediye Başkanı Dursun Mirza Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde yaptığı konuşmada BASKİ ve diğer kurumların kazılarının tamiratında İlçe Belediyelere yetki verilmesini istedi.

       "BASKİ´NİN ESKİ KAZILARINI DA TAMİR EDELİM"

Büyükşehir yasasıyla birlikte en büyük sıkıntılardan biri kazılarda yaşandığını ifade eden Başkan Dursun Mirza; ?Sadece Bandırma değil, tüm ilçelerimiz bu sıkıntıyı yaşıyor. Kazılar nedeniyle vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. Üç buçuk yıldır kazıların ilçe belediyeler tarafından yapılması gerektiğini defalarca dile getirmiştik. Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) bir karar alarak 2017 Ağustos ayından itibaren BASKİ kazılarının tamiratında ilçe belediyelerine yetki verdi. Geçte olsa alınan bu kararı doğru buluyoruz. Ancak, bu tarihten önce BASKİ´nin Bandırma´da 2 bine yakın tamiratı yapılmamış kazılarının olduğunu biliyoruz. Bu tarihten önceki kazılarında tamirat yetkisinin ilçe belediyelerine verilmesini talep ediyoruz? dedi.

     "DİĞER KURUMLARIN DA KAZI TAMİRATINI BİZ YAPALIM"

BASKİ dışında birçok kurum kızı yapıyor. Örneğin Telekom, Süperonline Bandırma´nın bir çok sokağından kablo geçiriyor. Bandırmanın sokaklarının tamamı yapılmıştı. Şimdi tamamı kazılıyor. Biz bu kızların tamiratını da Büyükşehir Belediyemizden istiyoruz. Sadece Bandırma değil, tüm ilçelerde vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için istiyoruz. Ayrıca UEDAŞ ve Doğalgaz kazılarının tamiratlarının işleyişiyle İlgili değişikliğe gidilerek kazı yerlerinin tamiratının hızlandırılması gerekir. Mevcut işleyiş nedeniyle gecikmeler yaşanıyor.  Bu konuda bir çalışma yapalım. Sizin de dediğiniz gibi hep birlikte el ele vererek bu konuda da çalışalım ve vatandaşlarımızın mağduriyetini bir an önce giderelim.



Anahtar Kelimeler: Mirza Baski kazılarına talip
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu