Mirza, BGC´nin konuğuydu

Mirza, BGC´nin konuğuydu

Önceki dönem Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza: ?Gurur duyduğum 5 yıllık belediye başkanlığı görevi geçirdim?

Bandırma Belediyesi önceki başkanı Dursun Mirza, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin(BGC) konuğu oldu. Mirza, çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.

BANDIRMA, İZMİR´İN OY ORANINI BİLE GEÇTİ

31 Mart yerel seçiminde AKP adayına 19 bin oy fark yapan Tolga Tosun ile birlikte CHP´nin Bandırma´da üst üste üçüncü kez seçimi kazandığına işaret eden Mirza, ?Tabii ki bu seçimde ittifaklar da vardı. HDP, aday çıkarmadı. Kırsal mahallelerde de çok iyi sonuç aldık. Bu başarıda, son 5 yıllık başarılı çalışmalarımla benim de payım bulunduğuna inanıyorum? dedi. Mirza, Balıkesir´in ilçeleri içinde CHP´nin, en yüksek oy oranını aldığına dikkati çekerek, ?Bu oy oranıyla, sosyal demokrasinin kalesi olarak bilinen İzmir´i bile geçtik. Bandırma´da CHP, üst üste 3 kez seçimi kazanarak tarihe geçti? diye konuştu.

/resimler/2019-4/15/1859180174783.jpg

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAZANILABİLİRDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını 10 bin oy gibi bir farkla AKP´ye kaptırmalarına üzüldüğünü belirten Mirza, ?Eğer CHP Genel Merkezi, Balıkesir´in bazı ilçelerinde aday belirleme konusunda hata yapmasa, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını da rahatça kazanabilirdik? değerlendirmesinde bulundu.

/resimler/2019-4/15/1858556111924.jpg

KASADA 1 MİLYON 235 BİN LİRA BIRAKTIM

CHP´nin yeni Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun´a devrederken, çeşitli yeni proje dosyalarını da verdiğini vurgulayan Mirza, şöyle konuştu:

?Yeni yönetime, kasada 1 milyon 235 bin lira bıraktım. Ayrıca 3 milyon 850 bin lira İller Bankası payı ve diğer bazı alacaklarımızı da düşünürsek, 5 milyon liralık bir para bıraktığımızı söyleyebilirim. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden toplam 10 milyon 625 bin liralık alacağımız bulunuyor. Bunun 2,5 milyon lirası hemen alınabilecek durumda. Bandırma´ya yaptığımız yatırım ve hizmetler için son beş yılda 420 milyon lira harcadık. Bu 5 yıllık süre içinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma´nın 300 milyon liralık gelirine el koyarken, bize en küçük bir yatırım bile yapmadı.?

Mirza, 5 yıllık görev süreleri içinde Bandırma´nın arsa ve mülklerinin satışından 70-80 milyon liralık gelir elde ederek, bunu kent hizmetleri ve yatırımları için kullandıklarını açıklarken, ?Bandırma´ya hizmet yolunda, ses getiren ve gurur duyduğum bir 5 yıl geçirdiğime inanıyorum. Tabii, Bandırma´nın geleceği için yeni yatırımlar da mutlaka sürmeli. Bir belediye başkanı, eğer başarılıysa ve demokratik bir şekilde göreve geliyorsa en az iki dönem çalışmalı ki, başlattığı hizmetleri tamamlayabilsin? dedi.

Mirza, Bandırma´nın yeni belediye başkanı Tolga Tosun´a herkesin destek olması gerektiğinin altını çizdi.

/resimler/2019-4/15/1858301424130.jpg

KÖTÜ NİYETLİLERE KULAĞIM TIKALI

Mirza, Belediye Başkanlığı makamını devretmesi sırasında makam odasıyla ilgili olarak kendisine eleştiride bulunan kişilerle ilgili olarak da, ?Bu aklı evvellere, küçük düşünenlere, kötü niyetlilere, yalan yanlış işlerle uğraşanlara ne diyeyim. Bunlarla beni yıpratacaklarını düşünüyorlarsa aldanıyorlar? diye konuştu. ÖNDER BALIKÇI



Kadir Pir
15.04.2019 21:41:08
600 Evler mah. 5+5 yıllık dönemde hiçbirşey görmedi. Akp´li de değilim. Chpli olarak söylüyorum. Siz belediye başkanı olsaydınız oy vermezdim. Yalçın Cömert ve Ozan Onur´a da oy vermek istemezdim, sevdiğimiz Mesut bey içinizde olmasa.Tolga başkan değişikliği yerinde oldu.

Anahtar Kelimeler: Mirza konuğuydu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli