Meclisleri asan Edip Uğur´a cevaplaması zor soru.

Meclisleri asan Edip Uğur´a cevaplaması zor soru.

Mirza ve arkadaşları hangi belediyelere hangi mülklerin verildiği, hangi vakıflara para yardımı yapıldığını sordu

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin CHP´li üyesi Dr. Selim Panç ve Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın´ın da imzalarının bulunduğu iki yazılı soru önergesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığına verildi.

Önergelerin ilkinde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının, bugüne dek hangi ilçelerin belediyelerine, hangi mülklerinin kullanım hakkını verdiği veya kiraladığı soruldu.

İkinci önergede ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın, bugüne dek çeşitli dernek ve vakıflara yaptığı üç milyon liralık bağışın ayrıntıları istendi.

/resimler/2016-9/9/1618145732480.jpg

MİRZA´NIN AÇIKLAMASI

Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin, eylül ayı toplantısının birinci birleşiminde verdikleri iki soru önergesi hakkında gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

?AKP´li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının, kendi sorumluluk alanındaki birçok mülkün kullanım hakkını kendi partisindeki ilçe belediyelerine verdiğini biliyoruz. Buna karşılık, CHP´li belediyelerin bu konudaki talepleri reddediliyor. Bu uygulamanın adaletsizliği ortada. Bu nedenle, bugüne dek hangi belediyeye, hangi mülklerin kulanım hakkının devredildiğini veya kiralandığını öğrenmek istiyoruz. Yine, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının, bugüne dek çeşitli dernek veya vakıflara yaptığını bildirdiği 3 milyon liralık bağışın, hangi derneklere veya vakıflara yapıldığının açıklanmasını bekliyoruz.?

/resimler/2016-9/9/1610503692503.jpg

SUSURLUK BELEDİYESİ´NİN İSTEĞİ

Öte yandan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin, Eylül ayı toplantısının birinci birleşiminde, Hüseyin Hızlıoğlu´nun başkanlığındaki AKP´li Susurluk Belediyesi´nden yeni bir istek geldi.  Göbel Mahallesi´nde, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi´ne ait 3609 parselde bulunan dükkan, işyeri ve lojmanların, Susurluk Belediye Başkanlığı´na bedelsiz tahsisi istendi. Konu, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu´na gönderildi.

/resimler/2016-9/9/1623126050796.jpg

MARMARA VE SARAYLAR İSKELERİ DE VERİLMİŞTİ

Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Marmara ve Saraylar iskelelerinin kullanım hakkını, Süleyman Aksoy´un başkanlığındaki AKP´li Marmara Belediyesi´ne vermişti.

/resimler/2016-9/9/1623425426333.jpg

BANDIRMA´YA GAR BİNASI VERİLMEDİ

Bu arada, A. Edip Uğur´un başkanlığındaki AKP´li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde, CHP´li Dursun Mirza´nın başkanlığındaki Bandırma Belediyesi´nin, kente müze ve gençlik merkezi kazandırmak için aylardır istediği eski gar binasının kullanım hakkını vermemiş, bu binayı otele dönüştüreceğini bildirmişti.  Önder BALIKÇI



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli