Mirza; "5 YILDIR DANIŞMANDIN, BANDIRMA İÇİN NE YAPTIN?"

Mirza;

Dursun Mirza; "2014 yılından bu yana Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bandırma’nın önemli gelirlerini almasına rağmen Bandırma’ya hiçbir ciddi katkısı olmadı."

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma Belediye Başkan adayı Dursun Mirza, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak ile Mirza’nın listesinde yer alan belediye meclis üyesi adayları da katıldı.

ATAK KONUŞUYOR

Toplantıda ilk konuşmayı CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak yaptı.

Atak, CHP’nin “İşimiz gücümüz Türkiye”, “İşimiz gücümüz Balıkesir” ve “İşimiz gücümüz Bandırma” sloganlarına atıfta bulunarak gazetecilere, “Sizin de işiniz gücünüz halktan yana habercilik, halktan yana doğru habere ulaşmak, halktan yana gazetecilik yapmak” dedi.

MİRZA KONUŞUYOR

Ardından söz alan CHP Bandırma Belediye Başkan adayı Mirza, 2014-2019 yılları arasındaki belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Tek amacımız Bandırma’ya hizmet ve Bandırma’yı geleceğe hazırlamak” diye konuştu. 

Bandırma’nın 15 yıldan beri halkçı, toplumcu, kamucu yönetim tarafından yönetildiğini vurgulayan Dursun Mirza, “Bandırmamızın kazanılmış yaşam tarzının geriye götürülmesine fırsat vermeyeceğiz” dedi.

SEÇİM GÖNÜLLERE GİREREK KAZANILIR

Seçim çalışmalarını kısıtlı bir bütçeyle ama büyük bir dayanışma içinde sürdürdüklerini vurgulayan Mirza, şunları söyledi:

“Rakibimiz seçime afişlerle, pankartlarla hazırlanıyor. Ancak seçim afişlerle, pankartlarla değil, halkın gönlüne girilerek kazanılır. Her yere gitmeye gücümüz, herkese söylenecek sözümüz var. Biz, halkın gönlüne girmeye çalışıyoruz.”

ÖZTAYLAN’A ELEŞTİRİLER

AKP adayı Cemal Öztaylan’ın, 2004 yılı mart ve 2007 yılı mayıs ayları arasında sadece 3 yıl 2 ay belediye başkanlığı görevinde bulunmasına rağmen Bandırma’daki Grand Asya Oteli’ni, belediye binasını, AVM’yi, terminali kendisinin yaptığı sözlerinin gerçek dışı olduğuna dikkati çeken Mirza, şöyle konuştu:

“Grand Asya Oteli’nin projesi ve ihalesi Öztaylan’dan sonra göreve gelen Belediye Başkanı Recep Eraydın döneminde iş hanı olarak yapıldı. İhalede belediyeye yüzde 35’lik pay verileceği maddesi vardı. Eraydın’dan sonra biz göreve gelince bu yeri iş hanından otele çevirdik ve otelin yüzde 50’sini aldık. Oteli de biz tamamladık. Yine yaptığımız kapalı pazar yerinden belediyenin yıllık kazancı 12 milyon, güneş enerji santralinden ise 8,5 milyon lira. Belediyede “e-imar” ve “e-belediyecilik” uygulamalarını uygulamaya biz koyduk. Köylere o zamanın parasıyla 35 milyon lira yatırım yaptık. 270 kilometrelik yol ağını gerçekleştirdik.”

ÖZTAYLAN İŞÇİLERE ZAM YAPMADI

Cemal Öztaylan ve ardından gelen Recep Eraydın döneminde Bandırma Belediyesi’nde çalışan işçilere 5 yılda “sıfır” zam yapıldığına dikkati çeken Mirza, “Öztaylan, 3 yıllık belediye başkanlığı döneminde işçilere hiç zam yapmadı. Ardından gelen Recep Eraydın, işçilerin maaşlarında biraz iyileştirme yaparak sözleşme imzalasa da o dönem milletvekili olan Öztaylan, belediyeye gelerek bu sözleşmeyi yırttı” dedi.

BELEDİYEYİ 30 MİLYON BORÇLA DEVRALDIK

CHP yerel yönetimi olarak Bandırma Belediyesi’ni Öztaylan’dan, 2007 yılında dönemin parasıyla 30 milyon lira borçla devraldıklarına işaret eden Mirza, “Şimdi, Bandırma’ya 3 yılda yaptığını öne sürdüğü hizmet masalını anlatıyor” diye konuştu.

TOSUN’UN PROJELERİNİ TAMAMLAYACAĞIZ

Tolga Tosun’un da belediye başkanlığı döneminde Bandırma için önemli hizmetler yaptığını belirten Mirza, “Malta Deresi projesi, Edincik kapalı pazar yeri, semt pazar yeri projeleri yarım kaldı. Bu projeleri de biz bitireceğiz” diye konuştu.

NEDEN ÇİN’DEN GRANİT TAŞI GETİRDİN?

Bandırma Cumhuriyet alanında sık sık kırılan granit taşlarının Cemal Öztaylan’ın belediye başkanlığı döneminde döşendiğine dikkati çeken Mirza, şunları söyledi:

“Öztaylan, sanki bölgemizde Kapıdağ granitleri, Saraylar mermeri yokmuş gibi Çin’den bu kalitesiz granit taşlarını getirdi. Bu granit taşlarının 3,5 milyon lirasını da bizim yönetimimiz ödedi. Bu arkadaş şimdi göreve gelirse kendi eseri olan bu granit taşlarını tamir edecekmiş. Zaten bu granit taşlarının tamiri bile mümkün olmuyor. Kötü Çin graniti, tamir tutmuyor.”

MEYDANDA AĞAÇ BIRAKMADI

Öztaylan’ın, Cumhuriyet alanını büyüteceğim derken meydandaki ağaçları da kestiğini belirten Dursun Mirza, “Onun döneminde, Şehit Süleyman Bey Caddesi’ndeki geniş tonozun daraltılması nedeniyle bugün yağmurlarda meydanı da sular basıyor” dedi.

5 YILDIR DANIŞMANDIN, BANDIRMA İÇİN NE YAPTIN?

2014 yılından bu yana Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bandırma’nın önemli gelirlerini almasına rağmen Bandırma’ya hiçbir ciddi katkısının olmadığını belirten Mirza, şunları aktardı:

“Bandırma’nın sahil bandı da 2014 yılından bu yana Büyükşehir’in elinde. Öztaylan, göreve seçilirse sahil bandını düzenleyeceğini öne sürüyor. Sen, 5 yıldır Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanının danışmanı değil misin? Neden, sahil bandımızın düzenlenmesini sağlamadın? Şimdi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma’nın mülkü olan askeri çamlık arazisine el koymaya çalışarak burada yapacağı lüks konutların getireceği gelirle Bandırma’nın sahil bandını düzenleyeceğini öne sürüyor. Böyle hizmet olur mu?”

1/5.000’LİK PLANLAR 5 YILDIR ÇIKMADI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, 5 yıldan beri Bandırma’nın 1/5.000’lik planlarını yapmamasını eleştiren Mirza, şunları söyledi:

“Bu planlar yapılmadan Bandırma’nın önü açılmaz. Öztaylan, Bandırma ile Gönen’in gelecekte birleşeceğini öne sürüyor. Oysa Bandırma, gelecekte kentsel anlamda Edincik ile birleşecek. Biz göreve geldiğimizde Levent Mahallesi ile Dutliman Mahallesi arasında yeni bir yerleşim alanı oluşturmak istiyoruz. Bu alan içine Kayacık Mahallesi’nin bir bölümü de girecek. Bandırma’ya, merkez yerleşim alanı kadar yeni yerleşim alanları kazandırmayı planlıyoruz. Yine Bandırma’ya, belediyenin arsası üzerinde 8.500 kişilik butik bir stat yapmak istiyoruz. Bandırma’nın gelişmesi için planlamaları artık rantçılar değil, halkçılar yapmalı.”

ÇOCUK KÖYÜ VE AMFİTİYATRO

Bandırma’ya bir “Çocuk Köyü” kurarak, çocuklara eğlence alanı yapacaklarını belirten Mirza, “Bandırma’ya, Livatya projemiz içinde, balıkçı barınağının bitim noktasında 3 bin kişilik bir amfitiyatro da kazandıracağız. Cinçukuru projesini yaşama geçireceğiz. Bandırma’yı yeniden sahille, denizle buluşturacağız. Mutlaka bir plaj yapacağız. Dutliman sahilinde denize girilmesini sağlayacağız” diye konuştu. 

MANYAS GÖLÜ İÇİN PROJE

Manyas Gölü’nün yarısının Bandırma, yarısının ise Manyas sınırları içinde bulunduğuna işaret eden Mirza, “Bandırma, yıllardır Manyas Gölü’nden yararlanamıyor. Bu gölde yeni yaşam alanları oluşturarak turizme de katkı sağlayacağız” dedi.

Bandırma’ya 1200 kişi kapasiteli bir yurt binası kazandıracaklarını belirten Mirza, şunları söyledi:

“Bandırma Belediyesi’nin halen 8 bin dönüm tarlası, 2 bin dönüm arsası var. Bandırma Belediyesi olarak çiftçilerimizin yeni üretim yöntemleri uygulamasının önünü açacağız. Tarımsal üretim kooperatiflerini yaşama geçireceğiz. Seralar kurarak, güneş ve rüzgâr enerjisinden yararlanacağız. Tüketim kooperatiflerini de kuracağız. Organik üretimden, tüketim kooperatiflerine uzanan bir zincir sağlayacağız.”

BANDIRMA’YA RAYLI SİSTEM

Bandırma’nın artık raylı sistem ile tanışmasının zamanının geldiğine işaret eden Mirza, “Bu sistemin ilk aşaması olarak balıkçı barınağından Livatya’ya uzanan hattı kuracağız. Daha sonra ise Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, hastane ve liselerin yer aldığı bölgeye raylı sistem kurulması için girişimlerde bulunacağız” dedi.

İSKELEYE BALIK LOKANTALARI

Dursun Mirza, Bandırma’nın balık lokantalarına da ihtiyacı olduğunun altını çizerek, “Bandırma, artık sırtını denize dönmeyecek. Denizle barışacak. Belediye iskelesine direkler üzerinde 4 adet balık lokantası yapacağız” diye konuştu.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı